Καζάνι που «βράζει»: Οι σούπερ – σταρς του ποδοσφαίρου σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης: «Δεν έχουμε άλλη λύση! Απεργία!»

Φωτ. IMAGO

Καζάνι που «βράζει»: Οι σούπερ – σταρς του ποδοσφαίρου σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης: «Δεν έχουμε άλλη λύση! Απεργία!»

Έτοιμο να ζήσει ιστορικές στιγμές είναι το ποδόσφαιρο, καθώς το βαρύ πρόγραμμα έχει φέρει τους ποδοσφαιριστές πολύ κοντά στο να προχωρήσουν σε απεργία.

Οι φήμες για απεργία εξαπλώνονται στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αφού ο μεγάλος αριθμός αγώνων κάθε σεζόν έχει προκαλέσει τη δυσφορία των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν. «Αν συνεχιστεί αυτό, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή», ​​είπε ο Ισπανός αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι, Ρόντρι στην συν. Τύπου πριν το παιχνίδι με την Ίντερ για το Champions League.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι θεσμοί που διέπουν το ποδόσφαιρο θέλουν περισσότερα παιχνίδια. Νέες διοργανώσεις όπως το Nations League και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ή το νέο φορμάτ του Champions League. Όλα αυτά φαίνεται πως έχουν φέρει στα όρια τους, τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Δηλαδή τους ποδοσφαιριστές.

Ζιλ Κουντέ: «Κανείς δεν μας δίνει σημασία και θα έρθει μια στιγμή που θα πρέπει να κάνουμε απεργία»
CHAMPIONS LEAGUE

13:54 - 19.09.2024

Ζιλ Κουντέ: «Κανείς δεν μας δίνει σημασία και θα έρθει μια στιγμή που θα πρέπει να κάνουμε απεργία»

Δεν έχουν τελειωμό τα παράπονα για το επιβαρυμένο πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών και αυτή τη φορά ο Ζιλ Κουντέ, ήταν αυτός που διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας πως κανένας δεν λαμβάνει υπόψιν του την κούραση των παικτών και πως για αυτό πρέπει να ληφθούν ορισμένα μέτρα.

Τα πράγματα είναι απλά. 38 περίπου παιχνίδια πρωταθλήματος (διαφέρει κάπως ανάλογα με κάθε χώρα), οκτώ παιχνίδια κυπέλλου, περισσότερα από δέκα παιχνίδια Champions League και δέκα αναμετρήσεις με τις εθνικές τους ομάδες μας κάνουν σύνολο 66 ματς! Και αυτό είναι στο περίπου φυσικά, καθώς υπάρχουν παίκτες, όπως ο Χουλιάν Άλβαρες, ο οποίος ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν με 75 παιχνίδια στα πόδια του.

«Θα έρθει μια στιγμή που θα πρέπει να κάνουμε απεργία γιατί είναι ο μόνος τρόπος για όσους αποφασίζουν να μας καταλάβουν. Παίρνουμε όλο και περισσότερα ρίσκα, υπάρχουν περισσότεροι τραυματισμοί επειδή υπάρχει λιγότερος χρόνος για ξεκούραση», είπε, μεταξύ άλλων, ο Κουντέ της Μπαρτσελόνα, καθιστώντας σαφές ότι υπάρχει ήδη ένα κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Γκουαρδιόλα, Κουρτουά, Καρβαχάλ και Μπερνάρντο Σίλβα είναι επίσης από αυτούς που έχουν ήδη δείξει τη διαφωνία τους με το σκληρό καλεντάρι.

Ωστόσο, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Δεν είναι όλοι αντίθετοι με αυτό που συμβαίνει στον χώρο του ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα, ο Νίκο Γκονζάλες της Γιουβέντους, δήλωσε ότι δεν θα άλλαζε τίποτα. «Για εμάς είναι υπέροχο. Είμαστε όλοι νέοι παίκτες που θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και τόσα πολλά παιχνίδια είναι καλά για την ομάδα. Αλλά όπως λέει ο προπονητής μας, Τιάγκο Μότα, πρέπει να τρώμε καλά, να ξεκουραζόμαστε καλά και να κοιμόμαστε πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός άσος.

Και το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: Πως θα μπορούσε να αλλάξει αυτή η κατάσταση στο ποδόσφαιρο; Μικρότερα πρωταθλήματα; Μεταρρύθμιση διεθνών διοργανώσεων; Όλες αυτές οι πιθανές λύσεις στο πρόβλημα συγκρούονται κατά μέτωπο με τα οικονομικά συμφέροντα συλλόγων και ομοσπονδιών που επιδιώκουν να βάζουν στα ταμεία τους όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα γίνεται. Άρα μοιάζει δύσκολο να μπορέσουν να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές. Και το ενδεχόμενο της απεργίας που «παίζει» έντονα τις τελευταίες ημέρες, μοιάζει να είναι κοντά...