Aπηύδησε ο Τέβες: «Παίκτες στην ομάδα μου δεν ξέρουν πόσο κάνουν 2+2, είναι τραγικό»

Κάρλος Τέβες

i

PrtScr

Aπηύδησε ο Τέβες: «Παίκτες στην ομάδα μου δεν ξέρουν πόσο κάνουν 2+2, είναι τραγικό»

Κώστας Τόπας 13:45 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 14.08.2024

Ο Κάρλος Τέβες απηύδησε με το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης που υπάρχει στην Αργεντινή, τονίζοντας πως αυτό το διαπιστώνει και στις προπονήσεις της Ιντεπεντιέντε, εκεί όπου παίκτες δεν γνωρίζουν πως να κάνουν αριθμητικές πράξεις.

Ο Κάρλος Τέβες ήταν καλεσμένος σε μια εκπομπή στο κανάλι «El Nueve» και εξέφρασε έναν ανησυχητικό προβληματισμό για το κοινωνικο-πολιτιστικό επίπεδο της Αργεντινής. Ο πρώην παίκτης, νυν προπονητής της Ιντεπεντιέντε, παραδέχτηκε ότι έχει παίκτες στην ομάδα του που δεν μπορούν να κάνουν βασικές μαθηματικές πράξεις.

«Για να σας δώσω μια ιδέα, κάνω μια άσκηση ταχύτητας στο γήπεδο και με αυτή την ταχύτητα αναφέρω το θέμα της νευροεπιστήμης, έτσι ώστε οι παίκτες να μπορούν να ενεργοποιήσουν την ταχύτητα. Κάνω τη σωματική άσκηση στο γήπεδο και στο τέλος φτάνουμε στο σημείο μα τους ζητήσουμε να λύσουν το πρόβλημα, 2+2», εξήγησε ο πρώην επιθετικός. «Τρία αγόρια έχουμε στην ομάδα, δεν θα πω τα ονόματά τους, μου είπαν ότι δεν ξέρουν να προσθέτουν ή να αφαιρούν. Παίζοντας στην πρώτη κατηγορία! Υπάρχει φτώχεια στην Αργεντινή...», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τέβες.

Ο Τέβες, ο οποίος ηγείται της ομάδας από τον Αύγουστο, αναμένει να βοηθήσει τους παίκτες του και σκοπεύει να προσλάβει έναν δάσκαλο για να μπορούν να έχουν ιδιαίτερα μαθήματα. 

«Είναι φρικτή η διαφορά που έχουμε, όλοι φταίμε για αυτήν την κατάσταση, όχι μόνο ένας, δύο ή τρεις, είμαστε όλοι! Μπορούμε να βοηθήσουμε με φαγητό, με βάση, με πολλά πράγματα, αλλά η μελέτη είναι σημαντική. Η μελέτη είναι σημαντική για να ξέρει ο παίκτης πώς να αμύνεται, ώστε να ξέρει τι λέει. Αν δεν καταλαβαίνεις τι υπογράφεις σε συμβόλαιο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προστατέψεις την οικογένειά σου στο μέλλον», κατέληξε ο 39χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, που πέρασε από συλλόγους όπως oι Μπόκα Τζούνιορς, Κορίνθιανς, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,  Μάντσεστερ Σίτι και η Γιουβέντους.