Απίστευτο: Ελληνοποίηση εξπρές του Ρομάνο, για να πάει στην Ίντερ (vid)

Ο Τιάγκο Ρομάνο

Απίστευτο: Ελληνοποίηση εξπρές του Ρομάνο, για να πάει στην Ίντερ (vid)

Sportal newsroom 13:30 - 06.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:05 - 06.09.2024

Σε μία αποκάλυψη προέβη η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η οποία κινείται στα όρια του σκανδάλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Τιάγκο Ρομάνο πήρε ελληνικό διαβατήριο με συνοπτικές διαδικασίες, ώστε να πάει, από τον Παναθηναϊκό, ελεύθερος στην Ίντερ Κ20 ως κοινοτικός.

Μία νέα διάσταση στη μετακίνηση του Τιάγκο Ρομάνο, από τον Παναθηναϊκό Κ19 στην Primavera της Ίντερ, έδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Μάλιστα, αυτά που αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ, αγγίζουν τα όρια του σκανδάλου. Και αυτό γιατί ο 18χρονος μεσοεπιθετικός πήρε ελληνικό διαβατήριο, μόλις, δεκατέσσερις ημέρες μετά το αίτημά του. Μόνο και μόνο για να πάει στην Ιταλία ως κοινοτικός ποδοσφαιριστής.

Ο Αργεντινός, γεννημένος στο Μπουένος Άιρες, αγωνιζόταν στις μικρότερες, ηλικιακά, βαθμίδες του Τριφυλλιού. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να τον κρατήσει αυτό το καλοκαίρι, με τον παίκτη και την πλευρά του να αρνούνται την πρόταση που δέχτηκαν. Έτσι, κατέληξε στην Ίντερ Κ20. Αυτά είναι τα γνωστά. Μία απίστευτη εξέλιξη, όμως, η οποία αγγίζει τα όρια του σκανδάλου έφερε στο φως η τηλεόραση του ΣΚΑΪ και η εκπομπή "Live You".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ρομάνο κατέθεσε αίτημα και πήρε την έγκριση για ελληνικό διαβατήριο μέσα σε δεκατέσσερις ημέρες, με αποκλειστικό σκοπό να αγωνιστεί στην Primavera των Μιλανέζων όχι ως ξένος αλλά ως κοινοτικός. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στον ΣΚΑΪ υπήρξε και κυβερνητική εμπλοκή στην ελληνοποίηση εξπρές του νεαρού Αργεντινού. Ώστε να απολαύσει τα προνόμια ενός κοινοτικού διαβατηρίου και να μην πιάνει θέση ξένου. Η νέα ομάδα του Ρομάνο, να σημειωθεί, έχει δικαίωμα να έχει στο ρόστερ της έως πέντε μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ ότι υπήρξε εμπλεκόμενο πρόσωπο στην υπόθεση ελληνοποίησης του Ρομάνο, το οποίο κινείται στις παρυφές του πρωθυπουργικού γραφείου. Παράμετρος της διαδικασίας, δηλαδή, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μπορέσει ο Τιάγκο Ρομάνο να πάρει fast track το ελληνικό διαβατήριο και να εκπληρωθεί η επιθυμία της νυν ομάδας του Ίντερ.

Για τον περισσότερο κόσμο, η διαδικασία ελληνοποίσης μπορεί να διαρκέσει δύο έως τέσσερα χρόνια. Ο Ρομάνο και η πλευρά του κατέθεσαν το αίτημα στις 4 Ιουλίου, αποκτώντας το ελληνικό διαβατήριο στις 18 του ίδιου μήνα. Στις 9 Αυγούστου ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ανακοινώθηκε από την Ίντερ...