Αποκαλύφθηκε η πιο ακριβή ομάδα στον κόσμο - Ποια βρίσκεται στην κορυφή

Ο Ντάνι Καρβαχάλ και ο Ντοκού - Φωτ. IMAGO

Αποκαλύφθηκε η πιο ακριβή ομάδα στον κόσμο - Ποια βρίσκεται στην κορυφή

Κώστας Τόπας 11:42 - 10.10.2024

Η πιο πολύτιμη και ακριβή ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο αξίζει πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την CIES Football Observatory Weekly Post.

Το 475th CIES Football Observatory Weekly Post παρουσίασε τις 100 ομάδες παγκοσμίως των οποίων οι ποδοσφαιριστές με συμβόλαιο έχουν την υψηλότερη συνολική αξία μεταγραφών (συμπεριλαμβανομένων των παικτών που είναι δανεικοί σε άλλες ομάδες).

Με μια ομάδα που περιλαμβάνει πολλά νεαρά αστέρια με μακροπρόθεσμα συμβόλαια, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στην κορυφή της λίστας με την υψηλότερη συνολική αξία μεταγραφών που έχει καταγραφεί ποτέ για ποδοσφαιρικό σύλλογο με το ποσό να φτάνει τα 1,728 δισεκατομμύρια ευρώ!

Η Μάντσεστερ Σίτι κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, με αποτίμηση 1,471 δισ. ευρώ. Ένας άλλος αγγλικός σύλλογος, η Τσέλσι είναι τρίτη στην κατάταξη με 1,38 δισεκατομμύρια ευρώ. Παρά τα πρόσφατα αποτελέσματα που δεν ανταποκρίνονταν πάντα στις προσδοκίες, οι Λονδρέζοι έχουν μια ομάδα που είναι πλούσια σε αριθμούς και νεαρούς ταλαντούχους παίκτες με μακροχρόνια συμβόλαια.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα ανακουφιστεί βλέποντας τουλάχιστον την ομάδα του από τη Σαουδική Αραβίατην Αλ Νασρ να βρίσκεται στην πρώτη 100άδα, ούσα 97η με αξία 124 εκατομμυρίων ευρώ. Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι έβδομη μπροστά από τη Γιουνάιτεντ, ενώ η Τότεναμ και η Λεβερκούζεν συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα. 

Η υψηλότερη μη ευρωπαϊκή ομάδα είναι η βραζιλιάνικη Παλμέιρας, του Αμπέλ Φερέιρα, ούσα 62 θέση με 211 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη, η Μπάγερν βρίσκεται στη 12η θέση με αξία ομάδας 801 εκατομμυρίων ευρώ.- που σημαίνει ότι η Μπράιτον την ξεπέρασε με 807 εκατομμύρια ευρώ.

Από τις ομάδες της Serie A, η Ιντερ προηγείται στην κατάταξη έναντι της Μίλαν με 800 εκατομμύρια ευρώ. Σε αντίθεση με την αξία των «ροσονέρι» που κοστολογείται στα 762 εκατομμύρια ευρώ.