ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η οικοδομική άδεια του γηπέδου του Παναθηναϊκού πήρε εγκρίσεις

Η απεικόνιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

i

Intime

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η οικοδομική άδεια του γηπέδου του Παναθηναϊκού πήρε εγκρίσεις

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:35 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:45 - 08.08.2024

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού, ενέκριναν τις μελέτες που κατέθεσε η κοινοπραξία, για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Η καλοκαιρινή ραστώνη δεν έχει επηρεάσει καθόλου τα στελέχη της κατασκευαστικής κοινοπραξίας, που έχει αναλάβει την αποπεράτωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Οι επιτελείς των εταιριών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ και Μυτιληναίος, δουλεύουν ακατάπαυστα τόσο για τον καθαρισμό του οικοπέδου, όσο και για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας.

Η εργασία της ομάδας της κοινοπραξίας έφερε και τα πρώτα απτά και επίσημα αποτελέσματα. Γιατί η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας έλαβε τις πρώτες εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς, πριν από την τελική επισφράγιση που θα δοθεί από την Πολεοδομία Αθηνών. Η οποία θα δώσει και το έναυσμα για τη δεύτερη φάση του έργου.

Η κοινοπραξία υπέβαλλε τη σχετική μελέτη στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και πήρε τη συγκατάθεση του για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας, αφου διασφάλισε πως θα τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία και το εργοτάξιο θα επιβλέπεται από αρχαιολόγο. Το ΚΑΣ ενέκρινε τη μελέτη στη συνεδρίαση της 31ης Ιουλίου.

Σε συνέχεια της προηγούμενης διαδικαστικής πράξης, την Τετάρτη 7 Αυγούστου, η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, επικύρωσε την απόφαση του ΚΑΣ. Η οποία πλέον αποκτά νομική ισχύ και επιτρέπει στην κοινοπραξία να προχωρήσει στην κατάθεση του φακέλου στην Πολεοδομία Αθηνών, για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας.

Από την κατασκευαστική κοινοπραξία, αλλά και από τον Δήμο Αθηναίων, τονίζουν στο Sportal πως όλα κινούνται εντός του χρονοδιαγράμματος και αισιοδοξούν πως σύντομα η γραφειοκρατική διαδικασία θα τελειώσει. Το βέβαιο είναι πως εδώ και ένα τρίμηνο, τα συνεργεία δουλεύουν επί 24ώρου βάσεως στο οικόπεδο της Διπλής Ανάπλασης στο Βοτανικό και η πρόοδος είναι εμφανής.

Προσωπικό και τεχνικά μέσα έχουν απομακρύνει τόνους μπάζων και χώματος και πια έχει σχηματιστεί το περίγραμμα του έργου. Ουσιαστικά, σε αυτό το τάιμινγκ τα εκσκαφικά μηχανήματα σκάβουν τα θεμέλια της εγκατάστασης και θα ολοκληρώσουν τον καθαρισμό όλης της έκτασης.