Αποχαιρετά τον Γιάννη Διακογιάννη ο ελληνικός αθλητισμός
i

Γιάννης Διακογιάννης/ ©Intime

Αποχαιρετά τον Γιάννη Διακογιάννη ο ελληνικός αθλητισμός

Sportal newsroom 11:51 - 13.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:11 - 20.08.2024

Ο Γιάννης Διακογιάννης έφυγε από τη ζωή και οι φορείς του ελληνικού αθλητισμού τον αποχαιρετούν και εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους.

Ο Γιάννης Διακογιάννης απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών και οι σύλλογοι αλλά και θεσμικοί φορείς του αθλητισμού τον αποχαιρετούν δημοσίως και εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους με αναστήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μέσω ανακοινώσεων. 

Η ανακοίνωση της Super League: «Η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του δημοσιογράφου Γιάννη Διακογιάννη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς δημοσιογράφους της γενιάς του, καθώς η ευρεία καλλιέργειά του, η ευφράδειά του στις περιγραφές των αγώνων, η μετριοπάθειά του και η βαθιά γνώση του αθλητισμού, τον είχαν καταστήσει ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους τους φιλάθλους, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός: "Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του κορυφαίου αθλητικού δημοσιογράφου, Γιάννη Διακογιάννη, που σήμερα (13/12) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Η ιδιαίτερη φωνή του θα μας συντροφεύει για πάντα. Καλό ταξίδι...".

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του κορυφαίου αθλητικού δημοσιογράφου της χώρας και εκ των πρωτοπόρων της ελληνικής δημοσιογραφίας συνολικά, Γιάννη Διακογιάννη. Ο Γιάννης Διακογιάννης έφυγε στα 91 του χρόνια, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του στη δημοσιογραφία. Με την παρουσία του καθόρισε μια ολόκληρη εποχή, θέτοντας κατ’ ουσία το πλαίσιο λειτουργίας των αθλητικών συντακτών. Υπήρξε ο πατριάρχης των τηλεοπτικών αθλητικών μεταδόσεων, σημαδεύοντας με το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα του και το εύρος γνώσεων του κάθε στιγμή της τηλεοπτικής του παρουσίας. Η φωνή του ταξίδεψε στα πέρατα της γης, όπου υπάρχει ελληνισμός. Αξέχαστη θα μείνει η περιγραφή του στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 μεταξύ Παναθηναϊκού και Ερυθρού Αστέρα. Ο ίδιος άλλωστε ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού, βρέθηκε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στα επίσημα του γηπέδου του Τριφυλλιού, χωρίς βέβαια ουδέποτε να επηρεαστεί η κρίση του από τη συλλογική του προτίμηση. Η κληρονομιά του Γιάννη Διακογιάννη θα διατηρείται πάντοτε ζωντανή. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του Γιάννη Διακογιάννη".

Η ανακοίνωση της Ελληνικός Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης: «Μεγάλη θλίψη και έντονη συγκίνηση προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Γιάννη Διακογιάννη. Ενας κορυφαίος δημοσιογράφος, πρωτοπόρος σε πολλά για την αθλητική δημοσιογραφία στη χώρα και πάνω απ’ όλα με ξεχωριστό ήθος, ευπρέπεια και γνώσεις. Το Δ.Σ. της ΕΟΚ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. Η απώλεια είναι σημαντική για τον αθλητισμό της Ελλάδας, αλλά και όχι μόνο γι’ αυτόν, αφού ο εκλιπών υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα με πλήθος ενδιαφερόντων τα οποία και “μοιραζόταν” μέσω ραδιοφώνου και τηλεόρασης. Η φωνή του ένωσε και δόνησε τον ελληνικό λαό, όπως πολύ εύστοχα αποτύπωσε το τραγούδι του αείμνηστου Λουκινού Κηλαηδόνη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ολυμπιακός: «Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τον χαμό του Γιάννη Διακογιάννη. Οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν το δικό τους μήνυμα, για την απώλεια του κορυφαίου δημοσιογράφου ως εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον “θρύλο” της αθλητικής δημοσιογραφίας, Γιάννη Διακογιάννη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1952 και αποτέλεσε εμβληματική φυσιογνωμία στον χώρο της δημοσιογραφίας. Κάλυψε τα σπουδαιότερα αθλητικά γεγονότα του καιρού του και θεωρείται από τους θεμελιωτές του αθλητικού ρεπορτάζ. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του»