Αυτό είναι το ρατσιστικό σύνθημα των Αργεντινών για τους Γάλλους: «Τους αρέσει να πηγαίνουν με τρανς όπως ο Εμπαπέ» (vid)

Έντσο Φερνάντες

Αυτό είναι το ρατσιστικό σύνθημα των Αργεντινών για τους Γάλλους: «Τους αρέσει να πηγαίνουν με τρανς όπως ο Εμπαπέ» (vid)

Κώστας Τόπας 09:45 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:45 - 17.07.2024

Η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δημοσίευσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει και κατηγορεί την ομάδα της Αργεντινής για τις φωνές των παικτών της, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί «ρατσιστικές και μεροληπτικές», που απευθύνονται κατά της γαλλικής ομάδας κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα.

Σε ένα live στο Instagram που έκανε ο Έντσο Φερνάντες, οι παίκτες της Αλμπισελέστε ακούστηκαν να τραγουδούν ένα σύνθημα που ήταν ήδη πολύ αμφιλεγόμενο κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ: «Παίζουν στη Γαλλία, αλλά προέρχονται όλοι από την Αγκόλα».

Ο παίκτης της Τσέλσι διέκοψε την ηχογράφηση μετά από μία από τις φράσεις του τραγουδιού. «Παίζουν για τη Γαλλία, αλλά έρχονται από την Ανγκόλα. Θα τρέχουν καλά. Τους αρέσει να γ… τρανς σαν τον γ… τον Εμπαπέ. Η μάνα τους είναι από τη Νιγηρία. Ο πατέρας του είναι από το Καμερούν, αλλά το διαβατήριο γράφει Γάλλος», ακούγεται σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

«Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Φιλίπε Ντιαλό, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα απαράδεκτα ρατσιστικά και μεροληπτικά σχόλια που έγιναν σε βάρος των παικτών της γαλλικής εθνικής ομάδας στο πλαίσιο ενός τραγουδιού που τραγούδησαν παίκτες και οπαδοί της εθνικής ομάδας της Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα και μεταδόθηκε σε βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα.

Δεδομένης της σοβαρότητας αυτών των συγκλονιστικών σχολίων, σε αντίθεση με τις αξίες του αθλητισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο πρόεδρος της FFF αποφάσισε να αμφισβητήσει απευθείας τον Αργεντινό ομόλογό του και τη FIFA και να υποβάλει δικαστική καταγγελία για προσβλητικά σχόλια φυλετικής και μεροληπτικής φύσης.

Η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει και καταγγέλλει την ομάδα της Αργεντινής για τις φωνές των παικτών της, που θεωρούνται «φυλετικής και μεροληπτικής φύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά η γαλλική Ομοσπονδία.

Οι Γάλλοι, όπως είναι λογικό έξαλλοι από τα ρατσιστικά και υβριστικά αυτά σχόλια ζητούν την τιμωρία του ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στο live και ειδικά του Φερνάντες που ήταν και ο διοργανωτής του. Από την πλευρά του, ο μέσος της Τσέλσι απολογήθηκε για το ρατσιστικό σύνθημα με αποδέκτες παίκτες της Γαλλίας και κυρίως τον Κιλιάν Εμπαπέ.