Σπόντα του Σκαλόνι για τα γήπεδα στις ΗΠΑ: «Ελπίζω το Παγκόσμιο Κύπελλο να γίνει σε γήπεδα ποδοσφαίρου και όχι μπέιζμπολ»
i

©imago

Σπόντα του Σκαλόνι για τα γήπεδα στις ΗΠΑ: «Ελπίζω το Παγκόσμιο Κύπελλο να γίνει σε γήπεδα ποδοσφαίρου και όχι μπέιζμπολ»

Δημήτρης Χούπης 18:21 - 15.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:22 - 15.07.2024

Σπόντες για τα γήπεδα των ΗΠΑ πέταξε ο προπονητής της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι μετά το τέλος του Copa America, το οποίο έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Λιονέλ Σκαλόνι μετά την κατάκτηση του Copa America με την Αργεντινή, είχε τα παράπονά του για τα γήπεδα που διεξήχθησαν οι αγώνες της διοργάνωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μάλιστα πέταξε και... σπόντες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, το οποίο θα γίνει στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό.

Συγκεκριμένα, ο Σκαλόνι αναφέρθηκε στο μέγεθος των αγωνιστικών χώρων, αφού στις ΗΠΑ οι διαστάσεις είναι μικρότερες απ' ότι επιτρέπεται κανονικά στους διεθνείς αγώνες. Δηλαδή εκατό μέτρα μήκος και 64 μέτρα πλάτος.

«Στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εκτιμώ ότι οι διαστάσεις των γηπέδων θα είναι μεγαλύτερες. Καταλαβαίνω ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί σε γήπεδα ποδοσφαίρου και όχι σε γήπεδα μπέιζμπολ. Το σημαντικό είναι ότι ανακάμψαμε από όλες αυτές τις ταλαιπωρίες», ήταν τα λόγια του χαρακτηριστικά.

Η CONMEBOL ήθελε όλα τα γήπεδα, στα οποία διεξήχθησαν αγώνες, να έχουν το ίδιο μέγεθος, έτσι ώστε καμία ομάδα να μην έχει πλεονέκτημα, επειδή παίζει σε ένα συγκεκριμένο γήπεδο. Το γεγονός αυτό όμως δημιούργησε προβλήματα, καθώς τα παιχνίδια έγιναν σε γήπεδα μπέιζμπολ, τα οποία είναι μικρότερα από του ποδοσφαίρου αναφορικά με τον αγωνιστικό χώρο.

Παρόλα αυτά, στο Μουντιάλ του 2026 που μεταξύ άλλων θα γίνουν αγώνες και στις ΗΠΑ, τα δεδομένα δεν θα είναι τα ίδια. Κι αυτό γιατί τα γήπεδα θα πρέπει να έχουν καθαρό πλάτος 105 επί 68 μέτρα. Κάπως έτσι σε μερικά γήπεδα θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές εκατομμυρίων δολαρίων, ούτως ώστε οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου να μεγαλώσουν. Αυτό προϋποθέτει και την αφαίρεση των μπροστινών θέσεων.