«Ψηλά στον ουρανό»: Οι παίκτες της Αργεντινής διηγούνται την ημέρα του τελικού του Μουντιάλ (vid)

Αργεντινή

i

©intime

«Ψηλά στον ουρανό»: Οι παίκτες της Αργεντινής διηγούνται την ημέρα του τελικού του Μουντιάλ (vid)

Δημήτρης Χούπης 18:30 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 14.08.2024

Εφτά μήνες μετά τη λήξη του Μουντιάλ στο Κατάρ η Adidas έφτιαξε ένα αφιέρωμα στην Εθνική Αργεντινή, στο οποίο οι παίκτες της διηγούνται την ημέρα του τελικού.

Έχουν περάσει εφτά μήνες από την ημέρα που το Μουντιάλ τελείωσε με την Εθνική Αργεντινής να κατακτάει το τρόπαιο μετά το 1986. Σε έναν συναρπαστικό και συγκλονιστικό τελικό, η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι είχε επικρατήσει της Γαλλίας στα πέναλτι με 4-2. Η κανονική διάρκεια όμως ήταν το κάτι άλλο.

Η «αλμπισελέστε» είχε προηγηθεί με 2-0, αλλά τα δύο γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ είχαν φέρει τον αγώνα στα ίσα. Το γκολ του Μέσι είχε βάλει και πάλι μπροστά την Αργεντινή στο σκορ, αλλά ακόμα μια φορά ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν είχε απάντηση και έκανε το 3-3. Οι «τρικολόρ» μάλιστα είχαν φτάσει μια ανάσα από την κούπα, αφού στο 120' ο Κόλο Μουανί είχε βρεθεί τετ α τετ με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, αλλά ο τερματοφύλακας της Αργεντινής τον είχε «νικήσει» με μία τρομερή απόκρουση.

Ο Μέσι όλο και πιο εμβληματικός: Η εντυπωσιακή τοιχογράφια σε σιδηροδρομικό σταθμό του Μπουένος Άιρες
REST OF THE WORLD

14:06 - 07.06.2023

Ο Μέσι όλο και πιο εμβληματικός: Η εντυπωσιακή τοιχογράφια σε σιδηροδρομικό σταθμό του Μπουένος Άιρες

Ο Λιονέλ Μέσι οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ και μήνες αργότερα τον θρίαμβο στα γήπεδα του Κατάρ εμφανίστηκε στο Μπουένος Άιρες μια εντυπωσιακή τοιχογράφια του.

Εφτά μήνες μετά λοιπόν φαίνεται πως στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ακόμα δεν έχουν χωνέψει ότι είναι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Η Adidas μάλιστα πήρε την απόφαση να κάνει ένα αφιέρωμα στην Αργεντινή με τίτλο «Ψηλά στον ουρανό», στο οποίοι οι παίκτες διηγούνται την ημέρα του τελικού. 

Μέσι, Εμιλιάνο Μαρτίνες, Λισάντρο Μαρτίνες, Φόιθ, ΜακΚάλιστερ, Ντε Πολ, Ντιμπάλα, Γκίδο Ροντρίγκες και Άλβαρες ήταν πρωταγωνιστές. Στο μικρό βίντεο που έχει φτιάξει η γνωστή εταιρεία ένδυσης εκτός από τις ιστορίες των ποδοσφαιριστών έχει και τις αντιδράσεις του κόσμου στην Αργεντινή την ώρα που ο Μοντίλ εκτελούσε το πέναλτι, αλλά και την κατάληξή του. Όπου και σκόραρε και μία ολόκληρη χώρα βρέθηκε στα ουράνια.