Αρης: Δεν το έλυσε ούτε ο Μενέντες
i

@intime

Αρης: Δεν το έλυσε ούτε ο Μενέντες

Αλέξης Σαββόπουλος 11:45 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:11 - 14.08.2024

Ο Αργεντινός προστέθηκε στους παίκτες που έχουν χρησιμοποιηθεί για να καλύψουν το τεράστιο κενό στη θέση του επιτελικού μέσου αλλά ούτε αυτός κατάφερε να κάνει τη διαφορά.

Ο Αρης έχει ένα σωρό αγωνιστικές παθογένειες, που επιδεινώθηκαν απο τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει, με συνέπεια ο προπονητής να στερείται εναλλακτικών λύσεων σε αρκετές θέσεις. Ειδικά σε μία όμως, αυτή του παίκτη πίσω απο τον Μορόν, το πρόβλημα αντί να βρίσκει λύση, όλο και γίνεται χειρότερο.

Ο Μάντζιος υποχρεώνεται να ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα, αναζητώντας λύση, αλλά κανείς από όσους έχει χρησιμοποιήσει στο διάστημα της δικής του παρουσίας στον πάγκο, έχει ανταποκριθεί στις ανάγκες της θέσης. Στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ο κλήρος έλαχε στον Τζόναθαν Μενέντες που αγωνίστηκε πίσω απο τον Μορόν, για πρώτη φορά (έχουν προηγηθεί ο Ρουπ, ο Σαμόρα, ο Σουλεϊμάνοφ, ο Πάρντο, ο Παναγίδης και ο Χριστοδουλόπουλος). Τηρουμένων των αναλογιών, δεν ήταν ο χειρότερος. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και διάθεση είχε, και μπάλες πήρε και στους χώρους κινήθηκε. Του έλειπε όμως η ουσία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Το μόνιμο πρόβλημα δηλαδή του αργεντινού.

Η καθυστέρηση στην επανένταξη του Μάνου Γκαρθία μετά την επέμβαση στον πρόσθιο χιαστό και ο τραυματισμός του Λούκας Ρουπ, του οποίου το συμβόλαιο άλλωστε ανανεώθηκε, για να καλύψει το κενό του Ισπανού, μέχρι να επιστρέψει, έχει προκαλέσει τεράστιο ζήτημα στη θέση του επιτελικού μέσου, την δημιουργία απο τον άξονα, το κάθετο παιχνίδι και εντέλει, την εκμετάλλευση του Μορόν που στα τρία τελευταια παιχνίδια είναι άσφαιρος και μακριά από τις προηγούμενες εμφανίσεις. Ο προπονητής του Αρη, ρωτήθηκε χθες και για την πιθανή χρησιμοποίηση του Νταρίντα στη θέση αυτή (έχει ξαναπαίξει) αλλά εξήγησε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αφού δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ο παίκτης που θα πλαισώσει τον Βερστράτε και θα απελευθερώσει τον Τσέχο (με τον Ζουλ τραυματία και τους Πάρντο και Τζούρασεκ ανέτοιμους).