Ο Άρης πηγαίνει στην Τούμπα γεμάτος από κίνητρα
i

©Intime

Ο Άρης πηγαίνει στην Τούμπα γεμάτος από κίνητρα

Αλέξης Σαββόπουλος 08:52 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:44 - 14.08.2024

Το Sportal εξηγεί γιατί το αποψινό classico της Τούμπας είναι εξίσου σημαντικό και για τον Άρη.

Όποιος υποστηρίζει ότι το αποψινό (20:00) τοπικό ντέρμπι στην Τούμπα, έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον, κι αυτό από πλευράς ΠΑΟΚ, κάνουν λάθους και το Sportal, σας παραθέτει μια σειρά από λόγους που καθιστούν και τον έτερο συμπολίτη, δηλαδή τον Άρη, ενδιαφερόμενο. Καταρχάς υπάρχει το βαθμολογικό κίνητρο για τους φιλοξενούμενους. Ο Άρης μπορεί να έχει μια διαφορά επτά πόντων από τον Βόλο, και ταυτόχρονα ένα μεγάλο προβάδισμα για την 5η θέση, αλλά μαθηματικά δεν την έχει κατοχυρώσει ακόμη. Εφόσον κερδίσει και ηττηθεί ο Βόλος, από το βράδυ της Κυριακής, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι και τυπικά στο Conference League.

Σε τέτοια παιχνίδια υπάρχει πάντα το γόητρο. Να κερδίσεις τον αιώνιο αντίπαλό σου για να… φτιάξεις τον κόσμο σου. Για τον Άρη ένας λόγος παραπάνω γιατί μέσα στη σεζόν τρέχει ένα αρνητικό σερί. Δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας κανέναν από τους τέσσερις πρώτους της βαθμολογίας. Έχει μόνο ήττες και μια ισοπαλία στο Καραϊσκάκη, σταματώντας μια παράδοση καλών αποτελεσμάτων που είχε δημιουργήσεις τις προηγούμενες σεζόν.

Επιπροσθέτως, μέσα στην τρέχουσα σεζόν, ο Άρης δεν έχει καταφέρει να κάνει ποτέ τρεις συνεχόμενες νίκες. Το καλύτερο σερί του ήταν μια ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και δυο νίκες με Αστέρα και Ολυμπιακό στο ξεκίνημα της σεζόν. Ιδού λοιπόν η ευκαιρία να κάνει, έστω και στο φινάλε, μια Τρίτη νίκη μετά από αυτές με Βόλο και Ολυμπιακό. Ο Θόδωρος Καρυπίδης φρόντισε να δημιουργήσει και ακόμη ένα εξτρά κίνητρο. Υποσχέθηκε στους ποδοσφαιριστές πριμ σε περίπτωση νίκης, επομένως υπάρχει και το οικονομικό στη μέση.

Αφήσαμε στο φινάλε, αυτό που λένε πάντα για την τελευταία εικόνα. Αυτό που μένει στο τέλος. Η φετινή σεζόν που πλησιάζει στο φινάλε της, θα καταγραφεί ως μια μέτρια για τον Άρη που ξεκίνησε οριοθετώντας μεγαλεπήβολους στόχους. Στην πορεία αποδείχθηκαν ανεδαφικοί. Στα τελευταία παιχνίδια, έχει μια ευκαιρία το γκρουπ, να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις, να μετριάσει την απογοήτευση και να γεννήσει προσδοκίες για κάτι διαφορετικό την επόμενη σεζόν.