Άρης: Ένα απέραντο… νοσοκομείο που στερεί από τον Μάντζιο σημαντικές λύσεις

Οντουμπάτζο

i

Μόουζες Οντουμπάτζο/ ©Intime

Άρης: Ένα απέραντο… νοσοκομείο που στερεί από τον Μάντζιο σημαντικές λύσεις

Αλέξης Σαββόπουλος 12:00 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 14.08.2024

Η μακριά λίστα των τραυματιών από το ξεκίνημα της σεζόν που αισίως έφτασε τους οκτώ ποδοσφαιριστές που βρίσκονται εκτός μάχης, στερώντας από τον Έλληνα τεχνικό σε λύσεις και εναλλακτικές.

Αρης και τραυματισμοί τείνουν να γίνουν έννοιες αλληλένδετες από την αρχή της χρονιάς. Στην ουσία η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει καταφέρει να παίξει πλήρης ποτέ, αφού στην ήδη, από την περασμένη σεζόν- σημαντική απουσία του Μάνου Γκαρθία, προστίθενται συνεχώς, νέες, δυσκολεύοντας το έργο του Μάντζιου, που βλέπει να μειώνονται οι επιλογές του. Θυμίζουμε ότι από τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο Άρης είχε στερηθεί τις υπηρεσίες των Μπράμπετς και Κουέστα (κάτι που τελικά του κόστισε) ενώ η κακοδαιμονία συνεχίζεται και σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια, μετά από κάθε αγωνιστική κάποιος, τίθεται νοκ άουτ.

Η λίστα είναι μακριά και μετά τους νέους τραυματισμούς των Οντουμπάτζο και Ματαρίτα, ο Μάντζιος δεν μπορεί να υπολογίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ σε οκτώ ποδοσφαιριστές!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Μάνου Γκαρθία: Υπέστη τον Ιανουάριο ρήξη χιαστών στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο κύπελλο τον περασμένο Ιανουάριο, χειρουργήθηκε στις επτά Φεβρουαρίου στην Ισπανία και μετά από εννιά μήνες, αποφασίστηκε να υποβληθεί σε νέα διορθωτική επέμβαση στο γόνατό του. Άλλους δυο μήνες τουλάχιστον δηλαδή εκτός.

2. Μόουζες Οντουμπάτζο: Η διάγνωση έδειξε κάκωση συνδέσμων ώμου στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Θα ξεκινήσει πρόγραμμα αποκατάστασης και σε δύο εβδομάδες θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασής του. Επομένως υπολογίζεται ότι θα επιστρέψει μετά τη διακοπή που υπάρχει στα μέσα Νοεμβρίου.

3. Ρόναλντ Ματαρίτα: Αυτός έχει μυϊκό τραυματισμός αφού έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στη γάμπα και ο χρόνος επιστροφής του υπολογίζεται στις τέσσερις εβδομάδες. Τέλη Νοεμβρίου με το καλό…

4. Ζαν Ζουλ: Από τους άτυχους της σεζόν. Στις 20 Αυγούστου έπαιξε ένα ημίχρονο με τον ΟΦΗ και στη συνέχεια αποχώρησε τραυματίας. Δοκίμασε να επιστρέψει στο ματς με τον Παναιτωλικό (14 λεπτά), έπαιξε λίγο με τον Ολυμπιακό (4 λεπτά), όμως ότι ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στο γόνατο (έσω πλάγιο), ακόμη και μετά από θεραπεία με ενέσεις. Κι αυτός πάει για μετά την επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος, περίπου στα μέσα Νοεμβρίου, αν φυσικά τον εγκαταλείψουν οι ενοχλήσεις.

5. Λούκας Ρουπ: Στις αρχές Οκτωβρίου υποβλήθηκε σε εγχείρηση στον μηνίσκο στο Μόναχο (αρθροσκόπηση). Έχει επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και υπολογίζεται ότι μετά τα μέσα Νοεμβρίου θα ξεκινήσει προπονήσεις.

6. Φραν Βέλεθ: Τραυματίστηκε στις 9 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Πτολεμαΐδα. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός υπέστη θλάση 3ου βαθμού στον ορθό μηριαίο με μερική αποκόλληση του τένοντα και αποφασίστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην Ισπανία. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα επιστρέψει στις αρχές Ιανουαρίου.

7. Κίκε Σαβέριο: Αυτός συγκαταλέγεται στους σούπερ άτυχους της σεζόν. Αγωνίστηκε για πρώτη και μοναδική φορά στο δεύτερο παιχνίδι του Άρη με την Αραράτ στις 3/8. Η αρχική διάγνωση για τον 24χρονο ακραίο επιθετικό από το Εκουαδόρ ήταν βαρύ διάστρεμμα και ο χρόνος αποκατάστασης υπολογίστηκε στον έναν μήνα. Έμεινε εκτός δυο μήνες και πριν λίγες μέρες η ΠΑΕ Άρης ενημέρωσε ότι ο Σαβέριο έχει υποστεί οστικό οίδημα και αναμένεται να επιστρέψει μετά τα μέσα του Νοέμβρη.

8. Γιώργος Δεληζήσης: Τραυματίστηκε στο προπονητικό διπλό με την Κ19 του Άρη. Είχε υποστεί χόνδρινη βλάβη στο αριστερό γόνατο και υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση και ο χρόνος επιστροφής του υπολογίζεται στα τέλη του Νοέμβρη.

Sportal Monday Live: Άτλας στο ΣΕΦ ο Μήτογλου, νίκη - δήλωση της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ και το σόου Ποντένσε στην Κρήτη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!