Άρης: Κλειστά χαρτιά από Μάντζιο
i

©intime

Άρης: Κλειστά χαρτιά από Μάντζιο

Αλέξης Σαββόπουλος 11:31 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:28 - 14.08.2024

Γρίφος για τον Έλληνα τεχνικό η σύνθεση του ντέρμπι από τη μέση και μπροστά. Οι σίγουροι και τα σενάρια στον άξονα και στα φτερά της επίθεσης.

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται, ακόμη και για τον ίδιο τον Άκη Μάντζιο, η σύνθεση της ενδεκάδας που θα δούμε την Κυριακή το βράδυ στο πρώτο φετινό clasico της Θεσσαλονίκης. Ο προπονητής του Άρη έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, και μοιάζει να μην έχει κατασταλάξει ακόμη για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει. Όχι βέβαια για ολόκληρη την ενδεκάδα, αφού υπάρχουν κάποιες αδιαπραγμάτευτες σταθερές, ειδικά στην άμυνα όπου δύσκολα θα αλλάξει κάτι στην τετράδα των Μοντόγια, Φεράρι, Φαμπιάνο και Μπράμπετς.

Από τη μέση και μπροστά όμως, ο Έλληνας τεχνικός προβληματίζεται αρκετά και θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις, την τελευταία στιγμή. Ειδικά οι τρεις που θα αγωνιστούν στη μεσαία γραμμή, αποτελούν μια σπαζοκεφαλιά και όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Ο προπονητής του Άρη αναζητά το ιδανικό δίδυμο των αμυντικών χαφ αλλά και τον παίκτη που θα υποστηρίξει το πλάνο του παίζοντας πίσω από τον Μορόν που θα είναι ο φορ. Έτσι δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη και τον Βερστράτε να παίρνει φανέλα βασικού, παρότι συμμετείχε στις προπονήσεις μόνο αυτής της εβδομάδας, αλλά δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση και ικανοποιητικό επίπεδο προσαρμογής.

Ενδοιασμούς αλλά λιγότερους, μοιάζει να έχει ο προπονητής του Άρη και για την επίθεση. Λέμε λιγότερους γιατί εκτός από τον Μορόν, βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία στο βασικό σχήμα του Κάρλσον. Από εκεί και πέρα, για τον παίκτη που θα καλύψει την αριστερή πλευρά, αλλά και αυτόν πίσω από τον Μορόν, όλα είναι ανοικτά με Σουλεϊμάνοφ, Μενέντες, Σαμόρα να έχουν τις πιθανότητές τους.