Άρης: Μια τετράδα αγώνων, κριτήριο για τη συνέχεια
i

©intime

Άρης: Μια τετράδα αγώνων, κριτήριο για τη συνέχεια

Αλέξης Σαββόπουλος 10:14 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 14.08.2024

Ο Άρης έχει μπροστά του μια τετράδα αγώνων που προσφέρεται για βαθμοθηρία και επιστροφή της αισιοδοξίας για τη εξέλιξη της φετινής σεζόν.

Οι τρεις εβδομάδες της διακοπής του πρωταθλήματος, οδεύουν σιγά-σιγά προς το τέλος τους και οι ομάδες επανέρχονται σε πλήρη αγωνιστική δράση από το ερχόμενο ΣΚ. Όχι για πολύ όμως, αφού σε ένα μήνα ακολουθεί άλλη μια και τελευταία διακοπή, δυο εβδομάδων. Στο διάστημα αυτό, θα δοθούν τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου για τη φάση των «16», το τριήμερο (31/10 -2/11).

Με τον αγώνα κόντρα στον Πανσερραϊκό το Σάββατο (21/10) ο Άρης εισέρχεται σε μια τετράδα αγώνων που δεν περιλαμβάνει κάποιο ντέρμπι, είτε εντός είτε εκτός. Αντίθετα έχει τέσσερα ματς που συνθέτουν ένα θεωρητικά βατό πρόγραμμα που προσφέρεται για συγκέντρωση βαθμών και ανάκτηση του χαμένου εδάφους.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετά από επτά αγωνιστικές, βρίσκεται στην 8η θέση με μόλις οκτώ βαθμούς, απέχοντας ήδη 11 βαθμούς από τον Ολυμπιακό που βρίσκεται στην κορυφή. Στα χαρτιά πάντα, η επόμενη τετράδα αγώνων, προσφέρει στην ομάδα του Μάντζιου να κάνει ακόμη και το απόλυτο. Δηλαδή να συγκεντρώσει ως και 12 βαθμούς στα παιχνίδια με τον Πανσερραϊκό εκτός, Γιάννινα και Ατρόμητο εντός κολλητά και τέλος με τον Βόλο εκτός. Εύκολο προφανώς και δεν είναι με βάση την εικόνα που έχουμε δει ως τώρα. Πρόκειται όμως για μια εξαιρετική ευκαιρία, να χτίσει η ομάδα του Άκη Μάντζιου ένα θετικό σερί αποτελεσμάτων που θα έχει πολλαπλά οφέλη στο γκρουπ.

Πρεμιέρα για ΠΑΟΚ και Προμηθέα στο BCL, o Άρης ψάχνει την πρώτη του νίκη στο EuroCup
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

09:58 - 18.10.2023

Πρεμιέρα για ΠΑΟΚ και Προμηθέα στο BCL, o Άρης ψάχνει την πρώτη του νίκη στο EuroCup

Μετά τη νίκη της ΑΕΚ στο Basketball Champions League της FIBA τη... σκυτάλη παίρνουν για την πρεμιέρα τους ο ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει στην Τουρκία την Γαλατασαράι (18/10, 19:00, Cosmote Sport 5) και ο Προμηθέας που φιλοξενεί την τσέχικη Οπάβα (18/10, 20:30, Cosmote Sport 4) - Στο EuroCup o Αρης παίζει με την Τουρκ Τέλεκομ (18/10, 20:00, Novasports prime) στη Θεσσαλονίκη για την τρίτη αγωνιστική.

Αρχικά θα… μαζέψει τη διαφορά και θα μειώσει την απόσταση από τους ανταγωνιστές, εκμεταλλευόμενος παράλληλα, τυχόν απώλειες των ανταγωνιστών για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που έχουν ενδιάμεσα υποχρεώσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Αυτό θα επαναφέρει και την αισιοδοξία, στο club αλλά και στις τάξεις του κόσμου, για τις προοπτικές της φετινής σεζόν, που έχει κλονιστεί από τη μέτρια εικόνα στο ξεκίνημα. Ένα θετικό σερί αποτελεσμάτων, μην λησμονούμε, ότι προσφέρει αυτοπεποίθηση σε μια ομάδα που το χρειάζεται, από την στιγμή που είναι καινούργια. Να εδραιωθεί η πεποίθηση στο εσωτερικό της ομάδας, ότι η δουλειά που γίνεται το τελευταίο διάστημα, αποδίδει, οι αδυναμίες βελτιώνονται και μαζί και το αγωνιστικό πρόσωπο.

Όλα αυτά στα χαρτιά. Στο γήπεδο θα φανεί αν από το Σάββατο στις Σέρρες και τον επόμενο μήνα, ο Άρης θα κάνει μια νέα αρχή ή θα συνεχίσει τα σκαμπανεβάσματα που τον κρατούν χαμηλά και επιτείνουν το κλίμα αμφιβολίας για τη δυνατότητα επίτευξης των φετινών στόχων.