Μενέντες: Φιλότιμος ανασταλτικά, ακίνδυνος στην επίθεση
i

©intime

Μενέντες: Φιλότιμος ανασταλτικά, ακίνδυνος στην επίθεση

Αλέξης Σαββόπουλος 08:28 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 14.08.2024

Ο βασικός τα τελευταία παιχνίδια Αργεντινός είναι συνεπής στο αμυντικό κομμάτι και στα τρεξίματα αλλά προσφέρει ελάχιστα στην επίθεση, όπως μαρτυρά και η στατιστική του απεικόνιση.

Ο Τζόναθαν Μενέντες είναι μια σταθερή επιλογή του Άκη Μάντζιου στα τρία τελευταία παιχνίδια. Τον έχει ξεκινήσει βασικό, με κύριο λόγο το σαφώς ανώτερο επίπεδο ετοιμότητας που εμφανίζει τη δεδομένη χρονική στιγμή, σε σχέση με τους άλλους winger, όπως τον Σουλεϊμάνοφ, τον Κάρλσον και τον Σαμόρα (λείπει καιρός και ο τραυματίας Σαβέριο). 

Ο Αργεντινός αδιάφορος δεν είναι σε καμία περίπτωση. Εμφανίζει μια αξιοσημείωτη τακτική πειθαρχία, είναι συνεπής στις βοήθειες στο μπακ του, παίζοντας συνήθως στα αριστερά της επίθεσης και με βάση τη στατιστική του απεικόνιση, έχει συνεισφορά στο αμυντικό κομμάτι. Δηλαδή στις ανακτήσεις κατοχής (3,4 ανά παιχνίδι), στο σύνολο κερδισμένων μονομαχιών εμφανίζει ποσοστό 46%, μετράει 1,4 κερδισμένα φάουλ ανά παιχνίδι και γενικά είναι αρκετά φιλότιμος στο ανασταλτικό κομμάτι που του αντιστοιχεί.

Αρκεί όμως μόνο αυτό από τον Αργεντινό; Προφανώς και είναι σημαντικό για τον προπονητή και την ομάδα του να εμφανίζει μια πειθαρχημένη εικόνα ανασταλτικά (κάτι που δεν ισχύει για τους Κάρλσον και Σαμόρα για παράδειγμα), όμως ο Άρης δεν απέκτησε τον 27χρονο μεσοεπιθετικό για να κάνει μόνο άμυνες. Θέλει από αυτόν σκορ, ασιστ, διεισδύσεις και γενικότερα πιο ενεργή συμμετοχή στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου

Ο Μενέντες μετά από εννιά συμμετοχές σε Ευρώπη και ελληνικό πρωτάθλημα (τις έξι βασικός) δεν έχει ακόμη σκοράρει. Αντίθετα έχει απωλέσει μερικές παροιμιώδης ευκαιρίες όπως αυτή με την Ντινάμο Κιέβου. Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είχε την πρώτη του ασιστ, στο δεύτερο γκολ του Μορόν, αλλά έχει ποσοστό επιτυχίας μόλις 11% στις σέντρες ενώ και στα σουτ που έχει επιχειρήσει, εντός και εκτός περιοχής, έχει μηδέν στα έξι. Γενικότερα, για να γίνει ωφέλιμος και πιο ουσιαστικός, πρέπει να βοηθήσει τον Μορόν στο σκοράρισμα, να συμμετέχει πιο ενεργά στην επίθεση, αφού για αυτό αποκτήθηκε.