Ο Πάλμα, τα αγγλικά και η αυξανόμενη χρηματιστηριακή αξία
i

Πάλμα / © Intime

Ο Πάλμα, τα αγγλικά και η αυξανόμενη χρηματιστηριακή αξία

Αλέξης Σαββόπουλος 08:30 - 07.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 20.08.2024

Ο 22χρονος από τις Ονδούρες ήρθε με χαμηλές προσδοκίες και λίγα χρήματα και εξελίσσεται σε ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία του Άρη.

Όταν ο Λούις Πάλμα ήρθε στα μέσα της περσινής χειμερινής μεταγραφικής περιόδου ελάχιστοι τον πήραν στα σοβαρά. Παντελώς άγνωστος, από ένα άσημο πρωτάθλημα, μια μικρή ομάδα της πατρίδας του την Ντεπορτίβο Βίντι και δίχως σοβαρές παραστάσεις θεωρήθηκε ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ με μηδαμινό κόστος. Κοινώς αν βγει... καλώς, αν όχι η ζημιά είναι μικρή. Στο ξεκίνημα δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί. 

Δεν έπειθε ότι μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε ένα ήδη ποιοτικό ρόστερ. Ερχόταν συνήθως από τον πάγκο. Στα πλει-οφ της περσινής σεζόν με αποκορύφωμα το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ που ξεκίνησε την απίστευτη ανατροπή με 3-2 άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Να δημιουργεί προσδοκίες για την επόμενη χρονιά. Δειλά-δειλά άρχισαν να ρωτούν για τον 22χρονο από τις Ονδούρες διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες (στην Ευρώπη έχει το μειονέκτημα ότι δεν είναι κοινοτικός) αλλά και σύλλογοι από το MLS (όπως το Κολοράντο) αφού έχει κάνει ένα μικρό πέρασμα από το MLS Pro με την Μόναρκς. 

Η εκκίνηση στη φετινή σεζόν ήταν εντυπωσιακή. Τέσσερις ασίστ και ένα γκολ στα ματς με Γκόμελ και Μακάμπι, γκολ και ασίστ στα δυο πρώτα παιχνίδια στη Σούπερ Λιγκ. Καθόλου άσχημα. Το μέλλον έμοιαζε ευοίωνο και ο Αρης άρχισε να συνειδητοποιεί ότι έχει στα χέρια του ένα ακατέργαστο διαμάντι που μπορεί να φέρει στα ταμεία του πολλαπλάσια χρήματα από τα 200 χιλιάρικα που δαπάνησε

Σχετικά πρόσφατα ευρωπαϊκή ομάδα χτύπησε την πόρτα του Άρη προσφέροντας πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Νούμερο που αν συνεχίσει να γράφει η στατιστική (ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης τον μήνα Νοέμβριο στη Σούπερ Λιγκ) θα φαντάζει μικρό. Σήμερα που μιλάμε ο Άρης δύσκολα θα συζητήσει πιθανή αποχώρησή του για κάτω από 3 εκατ. ευρώ.

Τον Πάλμα πιστεύει πολύ και ο Άλαν Πάρντιου. Τον θεωρεί ικανό να αγωνιστεί ακόμη και στο αγγλικό πρωτάθλημα για το οποίο χρειάζεται να συμπληρώσει ακόμη 5,5 μονάδες στην κλίμακα (παίζει ρόλο και το πρωτάθλημα) για να θεμελιώσει δικαίωμα άδειας εργασίας. Και φυσικά να μάθει αγγλικά

Για να μπορεί να συνεννοείται καλύτερα και με τον προπονητή του στον Άρη αφού δεν μιλάει ούτε λέξη αλλά για να έχει βλέψεις για το… παραπάνω. Οσονούπω μάλιστα ο νεαρός ξεκινάει ιδιαίτερα ακολουθώντας τη συμβουλή του πολύπειρου προπονητή του.