Άρης: Η αλλαγή σχηματισμού, ο Φατόρε και το ενισχυμένο κέντρο
i

©intime

Άρης: Η αλλαγή σχηματισμού, ο Φατόρε και το ενισχυμένο κέντρο

Αλέξης Σαββόπουλος 10:44 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:07 - 14.08.2024

Ματς με πολλές ιδιαιτερότητες αυτό με τον Βόλο το Σάββατο που αναγκάζει τον Μάντζιο να σκέφτεται ακόμη και αλλαγή σχηματισμού και τριάδα στην άμυνα.

Σε ματς ειδικών συνθηκών έχει εξελιχθεί αυτό του Σαββάτου με τον Βόλο για τον Άρη, εξαιτίας των αρκετών και σημαντικών απουσιών που καλείται να διαχειριστεί ο Μάντζιος. Ο Έλληνας τεχνικός, προβληματίζεται αρκετά από τις αρχές της εβδομάδας για το πως θα καλύψει τα κενά, ειδικά στην άμυνα, αλλά αυτή τη φορά ο προβληματισμός του δεν αφορά μόνο τα πρόσωπα αλλά και τον σχηματισμό με τον οποίο θα παρατάξει την ομάδα του στο «Πανθεσσαλικό».

Η σημαντική απουσία του καλύτερου αμυντικού του στη σεζόν, του Φαμπιάνο, και συνάμα καλύτερου με τη μπάλα στα πόδια, σε συνδυασμό με την απουσία και του Φεράρι (έχει απειροελάχιστες πιθανότητες) τον οδηγούν σε σκέψεις, μήπως και εγκαταλείψει για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση την τετράδα που συνήθως χρησιμοποιεί στην άμυνα και επιλέξει την τριάδα.

 Σε αυτή βέβαια την περίπτωση, πέρα από το ρίσκο που εμπεριέχει η επιλογή, αφού δεν έχει δοκιμαστεί σχεδόν καθόλου, πρέπει ένας χαφ να… βαφτιστεί στόπερ δίπλα στους Μπράμπετς και Φατόρε. Βερστράτε και Ντουκουρέ είναι οι επιλογές για τον προπονητή του Άρη.

Ο Φατόρε, όπως έχει αναφέρει το Sportal, θα κάνει όπως και να έχει το ντεμπούτο του, είτε σε σχήμα με τριάδα, είτε με τέσσερις ως δεξιός μπακ που είναι και η φυσική του θέση. Ο Ισπανός θα ήθελε να το πραγματοποιήσει κάτω από καλύτερες συνθήκες, αλλά περίμενε υπομονετικά καιρό την ευκαιρία του και θα την πάρει το Σάββατο.

 Το σχήμα με τρεις στην άμυνα, θα φέρει αναγκαστικά και τον Τζούρασεκ στην ενδεκάδα, αφού ο Μάντζιος θέλει να.. μακιγιάρει τις απουσίες στα μετόπισθεν, με ενισχυμένο κέντρο, φέροντας παράλληλα τον Σουλεϊμάνοφ δίπλα στον Μορόν. Οι τελικές αποφάσεις του 54χρονου τεχνικού, θα παρθούν στις δυο τελευταίες προπονήσεις.