Οι χαμηλές πτήσεις του Μενέντες φέρνουν προβληματισμό
i

©intime

Οι χαμηλές πτήσεις του Μενέντες φέρνουν προβληματισμό

Αλέξης Σαββόπουλος 10:47 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 14.08.2024

Ο 29χρονος αργεντινός παραμένει… άκαπνος και με ελάχιστη επιθετική συνεισφορά μετά από 15 παιχνίδια, έχοντας χάσει τη θέση του και θέτοντας μετέωρη ακόμη και την μελλοντική παρουσία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Τζόναθαν Μενέντες αν και ήταν από τους πρώτους που εντάχθηκε στο ρόστερ του Άρη, το καλοκαίρι που μας πέρασε, έξι μήνες μετά την άφιξή του στο Βικελίδης, εξακολουθεί να μην έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες. 

Αν αυτές ήταν να μπει στα παπούτσια του Ιτούρμπε ή του Ματέο για παράδειγμα (τον Πάλμα δεν τον βάζουμε καν στην εξίσωση), η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν τα έχει καταφέρει. 

Ούτε καν έχει πλησιάσει. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι αριθμοί. Παραμένει δίχως γκολ μετά από 15 παιχνίδια, έχοντας σπαταλήσει μερικές κραυγαλέες ευκαιρίες, όπως εκείνη στη ρεβάνς με την Ντινάμο Κιέβου που θα μπορούσε να είχε χαρίσει μια σπουδαία πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League. Η επιθετική του συνεισφορά εξαντλείται σε μόλις μια ασιστ, στο δεύτερο γκολ του Μορόν, στη νίκη με 3-0 επί του Παναιτωλικού.

Να επικαλεστεί ως δικαιολογία ότι δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, είναι εκτός συζήτησης, αφού ο 29χρονος αργεντινός, έχει αγωνιστεί στα 14 από τα 15 παιχνίδια που έχει δώσει ο Άρης στη σεζόν (δεν αγωνίστηκε μόνο στην πρεμιέρα στην Κρήτη). 

Στα εννιά από αυτά μάλιστα ξεκίνησε βασικός. Ενδεικτικό της μέτριας εικόνας του μάλιστα είναι το γεγονός, ότι σε κανένα από αυτά δεν μπόρεσε να βγάλει 90λεπτο. Και στα εννιά έγινε αλλαγή. Κάτι λέει προφανώς κι αυτό για την πενιχρή συνεισφορά του στο παιχνίδι του Άρη και ιδίως στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Μετά από ένα αρκετά αντιπροσωπευτικό πρώτο δείγμα γραφής, οι άνθρωποι του Άρη, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τις συνεχιζόμενες χαμηλές πτήσεις του Μενέντες και την αδυναμία του να τελειώσει τις φάσεις όταν φθάνει στην περιοχή. 

Με δεδομένο ότι ο Γενάρης πλησιάζει και είναι - όπως έχει γράψει το Sportal- ειλημμένη απόφαση να αποκτηθεί ένας δεξιοπόδαρος winger, ο Μενέντες, θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να κατοχυρώσει τη θέση του όχι μόνο στην ενδεκάδα (αυτή την έχασε από τον Παναγίδη), αλλά και στο ίδιο το ρόστερ του Άρη…