Κυριαρχία Άρη και... μόνο 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό

Κυριαρχία Άρη και... μόνο 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό

Αλέξης Σαββόπουλος 20:00 - 29.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:54 - 20.08.2024

Σε ένα ματς με δύο ακυρωμένα γκολ και πολλές μεγάλες ευκαιρίες, ο Άρης πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό για τη 15η αγωνιστική της Superleague.

Ο Άρης ολοκλήρωσε με νίκη το 2022. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κυριάρχησε κόντρα στον Παναιτωλικό, επικράτησε με 1-0 σε έναν αγώνα που θα μπορούσε το σκορ να είναι ακόμη μεγαλύτερο. Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου έφτασε τους 25 βαθμούς. 

Η ομάδα του Αγρινίου προσπάθησε να κλείσει χώρους και να δυσκολεύσει την κυκλοφορία των παικτών του Άλαν Πάρντιου στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ στο 8' με τον Καρέλη. Ο Άρης «απάντησε» με σουτ του Μαντσίνι και έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ματέο Γκαρσία στο 12ο λεπτό. Η πίεση του Άρη έφερε αποτέλεσμα στο 22' αλλά το γκολ του Γκρέι ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας. Ο Γκρέι σκόραρε και πάλι στο 31' αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι παίκτες του Παναιτωλικού έκαναν εύκολα λάθη δίνονται την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κρατάνε εύκολα και να απειλούν είτε με τον Πάλμα είτε με τον Μανού Γκαρσία.

Ο Άρης μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Πάρντιου άνοιξε το σκορ με την... τρίτη και φαρμακερή (όπως αποδείχτηκε) του Γκρέι μετά από ωραία σέντρα του Μαντσίνι στο 52ο λεπτό.

Ο σκόρερ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 2-0 στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Ο Άλαν Πάρντιου είδε την ομάδα του να παίρνει τους τρεις βαθμούς αλλά αγωνιά για την κατάσταση του Πάλμα αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο λίγο πριν το τέλος του αγώνα. 

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Μάνου Γκαρθία (80’ Ιτούρμπε), Μαντσίνι (72’ Νταμπό), Λούις Πάλμα (88’ Εμπακατά), Γκρέι. 

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λιάβας, Λάρσον, Μλάντεν, Χουχούμης, Μάρτενσον (69’ Σενγκέλια), Φλόρες, Ντίας Ντάγκο (75’ Ντάγκο), Κολοβός (75’ Πέδρο), Καρέλης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Άρης ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο απο το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Είχε υπομονή και ηρεμία στο παιχνίδι της, αναζήτησε με ορθόδοξο τρόπο και συνδυαστικό παιχνίδι να διασπάσει την άμυνα του Παναιτωλικού και έκανε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκρέι που ήταν αυτός που τελικά καθόρισε και το δίκαιο αποτέλεσμα και τη νίκη του Άρη.

MVP: Ο Αντρε Γκρέι ηταν ο μοιραίος στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό αλλά ο… ωραίος απόψε. Ο Τζαμαϊκανός το έψαξε το γκολ λυσσασμένα, δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο του το στέρησε το VAR αλλά το πέτυχε στην επανάληψη με κεφαλιά μετά απο σέντρα του Μαντσίνι παίρνοντας το αίμα του πίσω για τις χαμένες ευκαιρίες με τον Λεβαδειακό. Πέρα απο το γκολ ήταν μέσα σε όλες τι φάσεις, έτρεξε ακατάπαυστα και ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Άλαν Πάρντιου επέστρεψε στο κλασσικό 4-3-3 με τον Μάνου Γκαρθία νέο πρόσωπο στον άξονα σε ρόλο οργανωτή πλάι σε Ετέμπο και Ματέο. Στο βασικό σχήμα επέστρεψε και ο Μαντσίνι στο πλευρό του Γκρέι στην επίθεση αλλά και του φορμαρισμένου Πάλμα καθώς και ο Φαμπιάνο που εξέτισε την ποινή μιας αγωνιστικής και συνάντησε και πάλι τον… διόσκουρό του στην άμυνα, Μπράμπετς. Ο Αναστασίου επέλεξε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που είχε παρατάξει και την προηγούμενη εβδομάδα στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ημίχρονο με συνδυαστικό παιχνίδι οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν βρήκαν στόχο. Στην επανάληψη το γρήγορο γκολ του Γκρέι ανάγκασε τον Αναστασίου να ρίξει Σενγκέλια και μετά τον Ζοάο Πέδρο ενώ ο Πάρντιου έβαλε τον Νταμπό στο πλευρό του Ετέμπο για να αντιμετωπίσει την πίεση του Παναιτωλικού.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Δυο γκολ του Αντρε Γκρέι δεν μέτρησαν στο πρώτο ημίχρονο και τα δυο με παρέμβαση του VAR το πρώτο μάλιστα εντελώς οριακό.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Ο Άρης ξεκινάει τις υποχρεώσεις του για το 2023 με το μεγάλο τοπικό ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 4 Ιανουαρίου. Παιχνίδι στο οποίο θα έχει σίγουρα ένα νέο πρόσωπο, τον Βλάντιμιρ Νταρίντα που θα έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής. Ο Παναιτωλικός απο την άλλη υποδέχεται την ίδια μέρα στην έδρα του τον Ατρόμητο.