Το επόμενο στοίχημα του Μάντζιου είναι ο Κάρλσον
i

@intime

Το επόμενο στοίχημα του Μάντζιου είναι ο Κάρλσον

Αλέξης Σαββόπουλος 09:50 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 15.10.2023

Ενας πρώτος έλεγχος των πολλών νέων προσώπων που ήρθαν το καλοκαίρι στο Βικελίδης. Οι συνεπείς και αυτοί με τις χαμηλές πτήσεις και την ανάγκη να το… πάρουν αλλιώς!

Οι πρώτες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος, συν τους τέσσερις αγώνες στην Ευρώπη, ήταν ένα πρώτο δείγμα γραφής για τον φετινό Άρη. Για τις δυνατότητες του συνόλου αλλά και ξεχωριστά των παικτών του ρόστερ. Ήταν και ένα πρώτο, αν όχι και αρκετά επαρκές, τουλάχιστον αντιπροσωπευτικό δείγμα για τα πολλά νέα πρόσωπα. Όσοι φυσικά από αυτούς είχαν χρόνο και ρόλο αφού, κάποιοι δεν αγωνίστηκαν καθόλου ή ελάχιστα και ένας εξ αυτών (ο Αηδόνης) έχει ήδη αποχωρίσει.

Πάβισιτς, Φατόρε, Πάρντο, Τζούρασεκ, Σαβέριο, Ζουλ, Βέλεθ (οι τέσσερις τελευταίοι λόγω τραυματισμών) δεν μπορούν ακόμη να κριθούν, ενώ ο Χουτεσιώτης ήταν εξαρχής δεδομένο ότι ήρθε για να είναι το back up του Κουέστα. Για τους υπόλοιπους που αγωνίστηκαν, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, ανάλογα και με τον χρόνο ένταξής τους στην ομάδα, μπορούν να εξαχθούν κάποια αρχικά συμπεράσματα. Μορόν, Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ, Μοντόγια και Φεράρι μοιάζουν προσώρας οι πιο συνεπείς. Θα μπορούσε να προσθέσει κανείς και τον Μενέντες, αλλά προφανώς μόνο για την αμυντική του συνέπεια και την προσήλωσή του στο τακτικό κομμάτι, γιατί επιθετικά το club, περιμένει πολλά περισσότερα από τον Αργεντίνο.

Ο Σαμόρα από την άλλη ήρθε ως ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ τύπου Πάλμα, δείχνει να εχει δυνατότητες να εξελιχθεί σε κάτι ωφέλιμο, αλλά είναι ακόμη άγουρος τακτικά και θέλει αρκετή δουλειά για να μπει στο… ευρωπαικό κλίμα. Αφού πρώτα φανεί ποια είναι η θέση στην οποία μπορεί να φανεί πιο χρήσιμος.

Ο Ματαρίτα, εν ενεργεία διεθνής με την Κόστα Ρίκα και με καλό βιογραφικό, έχει μεν το ελαφρυντικό της τιμωρίας των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών, αλλά δείχνει ακόμη βαρύς, με παραπανίσια κιλά, αδυναμίες σε φάση άμυνας και πενιχρή συνεισφορά στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Επομένως αν θελει να εκπαραθυρώσει τον Φεράρι απο την ενδεκάδα, θα πρέπει να προσπαθήσει παραπάνω.

Εκείνος που μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιολογήσει τις προσδοκίες και φυσικά τα χρήματα με τα οποία αμείβεται, είναι ο Κάρλσον. Ο Σουηδός κινείται στα ρηχά νερά. Ξεκίνησε βασικός αλλά σταδιακά έχασε τη θέση του αφού του λείπει η σταθερότητα και ένα σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του (δεν έχει σκοράρει ακόμη). Μοιάζει να μην έχει προσαρμοστεί ακόμη, ταλαιπωρείται συχνά-πυκνά από μικροτραυματισμούς που δεν τον αφήνουν να βρει ρυθμό και φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή, με την εικόνα του, είναι η δεύτερη επιλογή για τη δεξιά πλευρά της επίθεσης πίσω από τον Σουλεϊμάνοφ. Από τον 29χρονο ο Μάντζιος ασφαλώς και περιμένει περισσότερα πράγματα και κυρίως να προσφέρει βοήθεια στο σκοράρισμα, με γκολ και ασίστ. Μένει να δούμε αν η διακοπή ωφέλησε τον Σουηδό ή αν θα συνεχίσει τις χαμηλές πτήσεις.