Άρης: «Αγκαλιά» με τον Μάρτιν Φρίντεκ

Φωτ. IMAGO

Άρης: «Αγκαλιά» με τον Μάρτιν Φρίντεκ

Αλέξης Σαββόπουλος 11:03 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 08.08.2024

Ο 32χρονος Τσέχος Μάρτιν Φρίντεκ είναι η επιλογή του Άρη για τη θέση του αριστερού μπακ που θέλει καιρό τώρα να αποκτήσει μέσα στον Αύγουστο.

Μια ανάσα από την κάλυψη της θέσης του αριστερού μπακ βρίσκονται οι κιτρινόμαυροι. Συγκεκριμένα βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τον Τσέχο αριστερό μπακ Μάρτιν Φρίντεκ που έμεινε ελεύθερος πριν από λί8γες μέρες μετά από μία γεμάτη 4ετία στην Λουκέρνη, όπου κατέγραψε συνολικά 130 συμμετοχές, με 3 γκολ και 17 ασίστ.

Ο Αρης είναι σε προχωρημένες επαφές μαζί του και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Φρίντεκ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη. Ο 32χρονςο έμπειρος Τσέχος έχει αγωνιστεί επίσης σε Σπάρτα Πράγας για πέντε χρόνια (2015-2020) με απολογισμό 10 γκολ και 19 ασίστ σε 147 παιχνίδια, αλλά και στη Σλόβαν Λίμπερετς με την οποία μέτρησε 91 συμμετοχές με 6 γκολ και 15 ασίστ.

Εκτός από αριστερό μπακ μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση κι ως κεντρικός μέσος ή αριστερός εξτρέμ, εφόσον τού ζητηθεί. Για την αξία και τον χαρακτήρα του Φρίντεκ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης αναζήτησε πληροφορίες από τους δυο συμπατριώτες του στον Άρη, Νταρίντα και Μπράμπετς, πριν προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις μαζί του. Ο Φρίντεκ έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Τσεχίας και είναι επτά φορές διεθνής με την Ανδρών.