Άρης: Ακόμη μια κατάκτηση για τον Κουέστα
i

Κουέστα©intime

Άρης: Ακόμη μια κατάκτηση για τον Κουέστα

Ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη έγινε 200άρης στον αγώνα με την Athens Καλλιθέα και συνεχίζει να γράφει ιστορία στην 7η σεζόν του με τα κιτρινόμαυρα.

Ξεχωριστή είναι η αποψινή βραδιά για τον Χουλιάν Κουέστα που συνεχίζει να καταρρίπτει τα ρεκόρ και να αναζητά την κατάκτηση νεών κορυφών με τη φανέλα του Άρη. Ο 33χρονος γκολκίπερ έγινε τον περασμένο Απρίλιο ο ξένος με τις περισσότερες συμμετοχές με την κιτρινόμαυρη φανέλα και κόντρα στην Καλλιθέα θα γράψει ακόμη ένα σημαντικό νούμερο καθώς συμπληρώνει τις 200 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη, βάζοντας πλώρη για επίδοση που δύσκολα θα καταρριφθεί τα επόμενα χρόνια, είτε από Έλληνα, αλλά ειδικά από αλλοδαπό ποδοσφαιριστή.

Ο αρχηγός του Άρη διανύει αισίως την 7η σεζόν του στο Κλεάνθης Βικελίδης, κάτι που και ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι δεν περίμενε ότι θα συμβεί, όταν ερχόταν στον Άρη από τη Βίσλα Κρακοβίας το καλοκαίρι του 2018 ως επιλογή του τότε προπονητή του Άρη Πάκο Ερέρα και τεχνικό διευθυντή τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο, παρέα με τον Διόσκουρό του Φραν Βέλεθ (με τον οποίο ξανάσμιξε πέρσι) αλλά και τον Ματίγια. Κέρδισε με το σπαθί του μια πρώτη ανανέωση το 2020, αλλά η δεύτερη που έκανε τον Μάϊο του 2022 έχει τον χαρακτήρα της ανατροπής της τελευταίας στιγμής αφού είχε ταξιδέψει στην Κύπρο προκειμένου να υπογράψει στον ΑΠΟΕΛ, αλλά ένα τηλεφώνημα από τον Μπούργος και μια αύξηση στις απολαβές του από τον Θόδωρο Καρυπίδη, τον κράτησε για μια ακόμη φορά στη Θεσσαλονίκη, κάτι που συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι όταν υπέγραψε μια ακόμη ανανέωση.

Αρης: Συγκίνηση δέος και βουτιά στην ιστορία με το ημερολόγιο θρυλικών μορφών του παρελθόντος.
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:21 - 12.10.2024

Αρης: Συγκίνηση δέος και βουτιά στην ιστορία με το ημερολόγιο θρυλικών μορφών του παρελθόντος.

Παρουσιάστηκε το ποδοσφαιρικό ημερολόγιο του Τομέα Ιστορίας του Άρη. Τιμήθηκε ο Κουέστα από τον Νίκο Χρηστίδη καθώς και οι Κολτσίδας, Ψηφίδης και ο συγγραφέας Κώστας Ιντος.

Ο πανύψηλος Ισπανός τερματοφύλακας από το άσημο Καμποτεχάρ έξω από τη Γρανάδα, είναι μια ξεχωριστή μορφή στη σύγχρονη ιστορία του Άρη αφού εκτός από τα ρεκόρ, κατάφερε στην πορεία αυτών των σχεδόν 6,5 ετών, να σταθεί όρθιος και να ξεπεράσει αρκετές δύσκολες στιγμές κάτω από τα δοκάρια των κιτρινόμαυρων, όπως το λάθος του στον αποκλεισμό από τη Μόλντε και την παραλίγο επική ανατροπή, αλλά κυρίως το «κρυφτό» του Μπουχαλάκη στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό τον Μάρτιο του 2021, που οποιονδήποτε άλλο στη θέση του θα τον είχε πάρει από… κάτω. Όχι όμως τον Κουέστα που όπως είχε παραδεχτεί σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal, «δεν κοιμήθηκε ούτε λεπτό εκείνο το βράδυ», αλλά κατάφερε με δουλειά, αφοσίωση και το κρύο αίμα που διαθέτει να το ξεπεράσει και να γίνει εκτός από ο μακροβιότερος ξένος και ο αρχηγός του Άρη.