Ο Άρης από το πουθενά έχει μπροστά του δύο τελικούς και ο στόχος είναι ένας!
i

© Intime

Ο Άρης από το πουθενά έχει μπροστά του δύο τελικούς και ο στόχος είναι ένας!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 07:30 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 29.05.2024

Τον έναν τελικό τον είχε στόχο, τον κυνήγησε και από ένα σημείο και μετά τον είχε στο πρόγραμμα του. Ο άλλος όμως ήρθε... ουρανοκατέβατος και ο Άρης οφείλει να τον διαχειριστεί.

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία της σεζόν για τα καλά πλέον, με το κορυφαίο πρωτάθλημα των τελευταίων πολλών χρόνων να φτάνει στο τέλος του. Μία αγωνιστική έχει μείνει, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (19/5, 20:00). Κι όμως ακόμα δεν ξέρουμε τον πρωταθλητή. Ο ΠΑΟΚ είναι «αγκαλιά» με τον τίτλο, όντας στην κορυφή, αλλά θέλει μόνο νίκη στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς για να σηκώσει εκείνος την κούπα αντί της ΑΕΚ, που ελπίζει σε «στραβοπάτημα» του Δικεφάλου του βορρά.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-1: Η «μαγκιά» του ΠΑΟΚ και το «φτου κι από την αρχή» για τον Παναθηναϊκό!
SPORTAL ORIGINALS

10:41 - 16.05.2024

TALKING POINTS: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-1: Η «μαγκιά» του ΠΑΟΚ και το «φτου κι από την αρχή» για τον Παναθηναϊκό!

Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης σ’ ένα ακόμα Talking Points, σχολιάζουν τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ και τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό, που έφεραν και ανατροπή στην κούρσα του τίτλου της Stoiximan Super League, μια στροφή πριν το φινάλε!

Που θέλει τη νίκη ο ΠΑΟΚ για να αναδειχθεί πρωταθλητής και που περιμένει το «στραβοπάτημα» του η ΑΕΚ για κατακτήσει εκείνη το πρωτάθλημα; Στο Χαριλάου. Από εκεί... περνάει η κούπα. Ο Άρης είχε εδώ και καιρό το... παρατσούκλι «ρυθμιστής του τίτλου». Πριν και από την έναρξη των playoffs. Ποιος θα περίμενε όμως ότι -σε έναν μεγάλο βαθμό- εκείνος θα καθορίσει που θα καταλήξει το τρόπαιο της Stoiximan Super League; Η ποδοσφαιρική μοίρα τα έφερε έτσι και οι «κίτρινοι» έχουν βρεθεί σε αυτή την ιδιαίτερη θέση.

Ξαφνικά ΔΥΟ τελικοί...

Μία θέση που πέρα από ιδιαίτερη είναι και δύσκολη. Η σεζόν για τον Άρη ξεκίνησε με δύο στόχους: Να πλασαριστεί στις ευρωπαϊκές θέσεις στο πρωτάθλημα και να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Το πρώτο ήταν αρκετά δύσκολο, καθώς απέναντι του είχε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Big 4 από ένα σημείο και μετά. Το δεύτερο όμως είναι πολύ κοντά. Ο Άρης είναι στον τελικό Κυπέλλου και εκεί θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν είναι και στα καλύτερα του. Έχει μία τεράστια ευκαιρία λοιπόν να πάρει τον πρώτο του τίτλο έπειτα από 54 χρόνια και παράλληλα να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αυτόν τον τελικό περιμένουν πως και πως εδώ και καιρό άπαντες στο κίτρινο στρατόπεδο, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο παιχνίδι των τελευταίων 50 χρόνων για τον σύλλογο. Ωστόσο, ξαφνικά τους προέκυψε κι ένας άλλος... τελικός. Που ούτε τον είχαν θέσει ως στόχο, ούτε τον υπολόγιζαν και κατά πάσα πιθανότητα ούτε τον ήθελαν. Ο λόγος για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 10η -και τελευταία- αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Και εκεί που ο Άκης Μάντζιος και οι παίκτες του ετοιμαζόντουσαν για ένα σπουδαίο παιχνίδι, ξαφνικά έγιναν δύο...

Γιατί είναι τελικός με τον ΠΑΟΚ

Ο Άρης είναι βαθμολογικά αδιάφορος. Όχι τώρα, εδώ και καιρό. Το μόνο που κάνει στα playoffs είναι να παίζει για την ιστορία του, για τον κόσμο του και φυσικά να προετοιμάζεται για τον τελικό του Κυπέλλου. Συνεπώς, θα έλεγε κανείς πως όπως και στις προηγούμενες αγωνιστικές έτσι και στην τελευταία δεν έχει κάποιο ισχυρό κίνητρο. Όμως μόνο ως αστείο θα μπορούσε να σταθεί αυτό από τη στιγμή που παίζει κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο του και μάλιστα ξέρει ότι αν χάσει θα τον δει μέσα στην έδρα του να αναδεικνύεται πρωταθλητής. Αυτός είναι ο ένας λόγος, που για τους «κίτρινους» το ματς είναι τελικός. Το τελευταίο που θέλουν είναι να δουν τους «ασπρόμαυρους» να πανηγυρίζουν τίτλο μέσα στο σπίτι τους.

Υπάρχει όμως κι άλλος λόγος, που το Clasico της Θεσσαλονίκης θα έχει χαρακτήρα τελικού και για τον Άρης. Και αυτός δεν είναι άλλος από το ότι πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι πριν τον μεγάλο τελικό με τον Παναθηναϊκό στο «Πανθεσσαλικό». Ουσιαστικά είναι μία πρόβα τζενεράλε για την ομάδα του Άκη Μάντζιου εν όψει του σπουδαίου αγώνα με το Τριφύλλι για την κούπα. Ο Άρης λοιπόν δεν θα παίξει μόνο για να κόψει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ, αλλά και για να... προειδοποιήσει -για ακόμη μία φορά- τον Παναθηναϊκό. Και ο στόχος του είναι ένας: Να κάνει το 2/2 στους... τελικούς.