Άρης: Από τον Κόκε… στον Μόντσου
i

Μόντσου©arisfc

Άρης: Από τον Κόκε… στον Μόντσου

Αλέξης Σαββόπουλος 14:32 - 03.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:34 - 03.08.2024

Γιατί ο Ισπανός κεντρικός χαφ θα γίνει ο σύγχρονος Μίδας του Άρη αλλά και η ακριβότερη μεταγραφής της ιστορίας του club, ξεπερνώντας τον εμβληματικό Σέρχιο Κόκε αλλά και τον επίσης συμπατριώτης του Μάνου Γκαρθία.

Η τάση του Άρη να εμπιστεύεται ποδοσφαιριστές από την Ισπανία είναι γνωστή και επαναλαμβανόμενη. Ειδικά από το 2006 και εντεύθεν, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κάνει συχνά τα… ψώνια της από την Ιβηρική χερσόνησο και τις περισσότερες φορές δεν το έχει μετανιώσει. Υπήρξαν προφανώς μέσα σε αυτή τη διαδρομή και αποτυχίες, αλλά σε γενικές γραμμές, το προϊόν ήταν άριστο και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη μνημονεύεται από τους φίλους των κιτρινόμαυρων.

Στην κορυφή των πλέον επιτυχημένων επιλογών από την Ισπανία βρίσκεται ο Σέρχιο Κόκε. Σπάνιο ταλέντο, σπουδαία προσφορά, ειδικά τα πρώτα χρόνια αλλά και… αυτοκαταστροφικές τάσεις που τον οδήγησαν μέχρι και τη φυλακή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ισπανός επιθετικός έφτασε στο απόγειο της δόξας του να έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στον Άρη (800.000 ευρώ). Που δεν ξεπεράστηκε από κανέναν τα επόμενα χρόνια. Μέχρι φέτος που ένας άλλος Ισπανός, σε άλλη θέση (κεντρικός μέσος) απειλεί να γκρεμίσει τον αγαπημένο Σέρχιο των φίλων του Άρη από την κορυφή. Των χρημάτων που θα κοστίσει σε πρώτη φάση στο club, γιατί για τα υπόλοιπα θα πρέπει να περιμένουμε να τα αποδείξει στο γήπεδο.

Το νέο αστέρι του Άρη, ήδη από τον πρώτο χρόνο θα ισοφαρίσει τον συμπατριώτη του όσον αφορά τις ετήσιες απολαβές και θα πάρει αυτός τα σκήπτρα από έναν άλλο συμπατριώτη του, τον Μάνου Γκαρθία, τόσο στα χρήματα που κόστισε για να αποκτηθεί όσο και ποσά που συνολικά θα εισπράξει σε βάθος τετραετίας.

Μόνο για να τον αποκτήσει από τη Βαγιαδολίδ ο Αρης θα δώσει 4,6 εκ ευρώ, ποσό που θα αυξηθεί με τα μπόνους στόχων, ατομικά και ομαδικά. Εφόσον εξαντλήσει το τετραετές συμβόλαιο που θα υπογράψει, συνολικά η επένδυση Μόντσου στον Άρη (χρήματα μεταγραφής και συμβόλαιο) θα φτάσει τα 7,5 εκ ευρώ.

Ποσό ρεκόρ που δεν έχει ξαναβγάλει από τα ταμεία του ο Άρης και που φορτώνει ήδη στις πλάτες του 25χρονου μέσου μια βαριά ευθύνη, να επωμιστεί και στο χορτάρι τον ρόλο του ηγέτη και όχι μόνο του ποδοσφαιριστή με το μεγαλύτερο συμβόλαιο….

H επιμονή του ποδοσφαιριστή

Ο λόγος που καθυστέρησε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μόντσου είναι γιατί την τελευταία στιγμή η Βαγιαδολιδ ανέβασε ξαφνικά τις απαιτήσεις της από τα 3,6 εκατομμύρια που είχε κλείσει το deal.

Ζήτησε περισσότερα -με μπόνους- και άλλους όρους και η συμφωνία πήγε να χαλάσει γιατί οι Ισπανοί λειτούργησαν κατά κάποιον τρόπο εκβιαστικά. Αυτός είναι ο λόγος που ο παίκτης άργησε να έρθει μια μέρα στην Ελλάδα, κι ενώ η γυναίκα του και οι γονείς τους είχαν φτάσει στην Θεσσαλονίκη νωρίτερα.

Ενώ έδειχνε η υπόθεση να... στραβώνει, ο Θόδωρος Καρυπίδης, από την Αμερική, ανέβασε την προσφορά στα 4,6 εκατ. ευρώ, αλλά και τη διάρκεια του συμβολαίου του από 4 σε 5 χρόνια.

Συνολικά η μεταγραφή θα στοιχίσει κοντά στα 10 εκατ (όλα μαζί), όποτε αυτομάτως γίνεται η πιο ακριβή στην ιστορία του συλλόγου.

Σημειώνεται ότι όταν έδειξε να χαλάει η αρχική συμφωνία με τη Βαγιαδολίδ, μέτρησε πολύ η επιμονή του παίκτη να έρθει Άρη.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!