Άρης αποφασισμένος για όλα με τον Μάνου Γκαρθία... on fire

Οι παίκτες του Άρη κόντρα στην Athens Kallithea

i

© Intime

Άρης αποφασισμένος για όλα με τον Μάνου Γκαρθία... on fire

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:06 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:17 - 20.10.2024

Έχοντας σε ασύλληπτο βράδυ τον Μάνου Γκαρθία, ο Άρης επικράτησε της Athens Kallithea με 2-0, για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 18 βαθμούς, συνεχίζοντας την πορεία πρωταθλητισμού που ακολουθεί.

Ο Άρης πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στην Athens Kallithea, της οποίας και επικράτησε με 2-0 στο ματς της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Έχοντας σε φοβερό βράδυ τον Μάνου Γκαρθία, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης πήρε το τρίποντο που τον διατηρεί για τα καλά στην πορεία πρωταθλητισμού.

Από νωρίς οι γηπεδούχοι ήταν δραστήριοι στο αντίπαλο μισό και η πρώτη σημαντική απειλή ήρθε μόλις στο 8’. Ο Μορόν έκανε φοβερή ντρίμπλα και δοκίμασε μία βολίδα, την οποία σταμάτησε ο Μπερναμπέ. Η φιλοξενούμενη επικεντρώθηκε κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι, προσπαθώντας να κόψει τον γρήγορο ρυθμό των «κίτρινων». Στο 27’ ο Άρης ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα στον Ντιαντί, ωστόσο VAR και διαιτητής έκριναν πως δεν υπάρχει παράβαση. 

Μέχρι εκείνο το διάστημα αλλά και σε αυτό που ακολούθησε οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο, τροφοδοτώντας κατά κύριο λόγο τον Μορόν. Τα πράγματα φάνηκαν να γίνονται πιο εύκολα για τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης στο 34’, με τον Τσαγκαράκη να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον Πασαλίδη. Ακολούθησε το πέναλτι που έδωσε ο ρέφερι, για μαρκάρισμα του Ισιμά στον Χουάνκαρ (44’).

Βέβαια, βλέποντας τη φάση στο VAR έδωσε χέρι του δεύτερου στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ αργότερα φαίνεται ο Ισπανός να κάνει φάουλ στον αντίπαλό του. Ακολούθησε η εκ νέου διαμαρτυρία των γηπεδούχων, οι οποίοι ζήτησαν παράβαση για μαρκάρισμα του Μερκάτη στον Μορόν, όμως ξανά ο Τσαγκαράκης έκρινε πως δεν υπάρχει κάτι. 

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης πάλεψε με το «καλημέρα» να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Και πάλι σε δύο περιπτώσεις ζήτησε πέναλτι, με τη μία να αφορά χέρι του Πασαλίδη και τη δεύτερη μαρκάρισμα στον Μορόν. Παρόλα αυτά, εκ νέου Τσαγκαράκης και VAR έκριναν πως δεν υπάρχει κάτι. Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, η οχυρωμένη άμυνα της Athens Kallithea δεν επέτρεπε στον Άρη να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Εν τέλει η λύτρωση ήρθε από στημένη φάση. Στο 65’ ο Μάνου Γκαρθία εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπράμπετς πήρε την κεφαλιά, αυτή βρήκε το δοκάρι και το χέρι του Μπερναμπέ, καταλήγοντας τελικά στα δίχτυα. Αυτό το τέρμα έδωσε boost στους παίκτες του Μάντζιου και ανέβασαν ταχύτητες, ψάχνοντας το 2-0 που θα «κλείδωνε» τη νίκη τους.

Δευτερόλεπτα αργότερα θα μπορούσε να το πετύχει ο Ντιαντί, όμως από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε ο Νταρίντα, όταν μετά απο μπαλιά του Μάνου Γκαρθία στο 79’ νικήθηκε από τον Μπερναμπέ, στο μεταξύ τους τετ-α-τετ. Τελικά γκολ ήρθε και ο Άρης σφράγισε το τρίποντο στο 88ο λεπτό. Ο Μότοκ έκανε τραγικό λάθος, ο Μορόν πάτησε περιοχή και βρήκε ανενόχλητο αριστερά τον Μάνου Γκαρθία, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Μέχρι να πετύχει το 1-0, ο Άρης πελαγοδρομούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό το τέρμα του έδωσε τη δυνατότητα να ανέβει και να παίξει πολύ πιο ήρεμα. Βέβαια, η Athens Kallithea βρήκε χώρους με αυτόν τον τρόπο και βγήκε στην κόντρα. Αφού δεν το εκμεταλλεύτηκε, ήρθε το 2-0 και όλα τα υπόλοιπα ήταν ιστορία. Ανώτερος, βέβαια, σχεδόν σε όλο το ματς ο σύλλογος του Μάντζιου πήρε δίκαια τη νίκη, παίζοντας και με παίκτη περισσότερο.

MVP:

Μπορεί μετά την κόκκινη του Πασασλίδη η ισορροπία να ήταν τυπικά 11 vs 10, όμως ο Μάνου Γκαρθία έπαιξε μόνος του για 11. Κάλυψε όλο το μήκος της μεσοεπιθετικής γραμμής, είχε ίσως τις περισσότερες επαφές με την μπάλα και κέρδισε μονομαχίες. Φυσικά σε αυτά προστίθεται η ασίστ για το 1-0 και το δικό του πλασέ για το 2-0.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής (20/10) η Athens Kallithea παρέμενε αήττητη στη Θεσσαλονίκη. Στις τρεις επισκέψεις τις εκεί είχε μια νίκη και δύο ισοπαλίες, ενώ είχε σκοράρει και στα τρία αυτά παιχνίδια, αφού οι ισοπαλίες ήταν με 1-1 και 2-2, ενώ η νίκη της με 1-0.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Η ενδεκάδα του Άρη (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Χουάνκαρ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μόντσου, Σιφουέντες, Ντιαντί, Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν.

Η ενδεκάδα της Athens Kallithea (Ντονάτι): Μπερναμπέ, Σοϊρι, Χάνουσεκ, Ισιμάτ, Πασαλίδης, Μότοτς, Μερκάτι, Ματίγια, Ντεμέτριους, Τζιάνι Ελία, Ουλντρίγκις.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: