Αυτή είναι η πιο σπουδαία μεταγραφή για τον Άρη!
i

© Intime

Αυτή είναι η πιο σπουδαία μεταγραφή για τον Άρη!

Οι μεταγραφές στον Άρη «τρέχουν» και σταματημό δεν έχουν, αλλά μία είναι αυτή που κάνει τη διαφορά για πολλούς και διάφορους λόγους...

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Άρη «τρέχει» με πυρετώδεις ρυθμούς και είναι λογικό, καθώς σε λίγες μέρες αρχίζει η νέα σεζόν. Το Σαββατοκύριακο (17-18/08) η ομάδα δίνει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι, κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι και σιγά σιγά πρέπει να ολοκληρωθεί το παζλ του ρόστερ.

Ήδη οι Θεσσαλονικείς έχουν ανακοινώσει έξι ποδοσφαιριστές (συν την αγορά του Σουλεϊμάνοφ), έχουν «κλείσει» άλλους δύο, για τους οποίους μένουν μόνο τα τυπικά, προκειμένου να ντυθούν στα «κιτρινόμαυρα» και αναμένεται να κάνουν άλλες 5-6 κινήσεις μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Και παρόλο που το μεγάλο «μπαμ» ήταν ο Μόντσου, του οποίου η μεταγραφή μαζί με τις ετήσιες απολαβές του παίκτη θα φτάσει τα 7 εκατ. ευρώ, η μεταγραφή της χρονιάς για τους «κιτρινόμαυρους» είναι άλλη. Και αυτή δεν είναι άλλη από την απόκτηση του Φαμπιάνο!

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο Sportal, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ έφτασε σε συμφωνία με τον Βραζιλιάνο στόπερ, που ήταν βασικός και αναντικατάστατος τη σεζόν που μας πέρασε, για τα επόμενα τρία χρόνια. Παρόλο που πριν λίγο καιρό ο 32χρονος άσος αποχώρησε από το Χαριλάου, πριν καλά καλά κλείσει την πόρτα επέστρεψε.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης ανέλαβε την υπόθεση, κινήθηκε όπως έπρεπε βλέποντας πως ο Φαμπιάνο δεν βρήκε τελικά την πρόταση που ήθελε από τη Σαουδική Αραβία και να το εκμεταλλεύεται και τον έπεισε να πει το «ναι». Δεν δυσκολεύτηκε και πολύ εξάλλου, γνωρίζοντας τη δεδομένη επιθυμία του Άρη να τον κρατήσει και την επιθυμία του Άκη Μάντζιου, που πίεσε και αυτός για να τον έχει στο ρόστερ του

Γιατί είναι η πιο σπουδαία μεταγραφή;

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του Άρη κάθε χρόνο είναι πως κάνει σταθερά ολικό... λίφτινγκ. Δεν είναι η ομάδα που κρατάει τον κορμό της και προχωράει σε 4-5 απαραίτητες προσθήκες. Έχει περισσότερο το μότο «ράβε-ξήλωνε», με αποτέλεσμα να μπαίνει κάθε φορά στη σεζόν ως μία ολοκαίνουρια ομάδα, η οποία φυσικά χρειάζεται χρόνο.

Γιατί ακόμα και αν πάρουμε το πολύ θετικό σενάριο και βγουν όλες οι μεταγραφές, η ομοιογένεια θα αργήσει να έρθει και η ομάδα θα στηριχτεί για ένα διάστημα καθαρά στην ατομική ποιότητα του κάθε παίκτη. Κάτι το οποίο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν ανταμείβεται συνήθως.

Γι' αυτό και η μεταγραφή του Φαμπιάνο έχει μεγάλη αξία. Όχι μόνο επειδή πρόκειται για ένα πολύ ποιοτικό στόπερ, που ήταν πρωταγωνιστής σε πολλές από τις περσινές αναμετρήσεις του Άρη, αλλά επειδή είναι ένας παίκτης του... κορμού. Και μάλιστα με ηγετικά χαρακτηριστικά.

Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που για ακόμη μία χρονιά προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, έχει αρκετή σημασία το γεγονός ότι θα έχει στη διάθεση της έναν ποδοσφαιριστή που δεν το κούναγε από την ενδεκάδα την περασμένη σεζόν. Μαζί και με τους άλλους «παλιούς» που έμειναν ίσως βοηθήσουν την ομάδα να μην ξεκινήσει από το μηδέν και φέτος, αλλά τουλάχιστον από το... ένα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!