Άρης: Αυτοί τράβηξαν το… κουπί
i

©intime

Άρης: Αυτοί τράβηξαν το… κουπί

Αλέξης Σαββόπουλος 10:37 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 14.08.2024

Οι εννιά ποδοσφαιριστές που επωμίστηκαν το μεγαλύτερο βάρος στον γεμάτο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης Γενάρη, με δέκα παιχνίδια σε τριάντα μέρες.

Ο Γενάρης, τα τελευταία χρόνια, είθισται να είναι ο πιο… γεμάτος μήνα για τις ομάδες, ειδικά για αυτές που έχουν υποχρεώσεις και για το κύπελλο Ελλάδας. Ο Άρης υποχρεώθηκε μέσα σε ένα μήνα, από το παιχνίδι στην Τρίπολη στις 3 Ιανουαρίου ως αυτό με τον Πανσερραϊκό το περασμένο Σάββατο να δώσει δέκα παιχνίδια… τεντώνοντας ένα ρόστερ που δεν έχει το βάθος των άλλων ομάδων του Big 5, και κάποια κενά σε συγκεκριμένες θέσεις, όπως αυτή του φορ, του αριστερού μπακ και εσχάτως και στα χαφ με την νέα μακροχρόνια απουσία του Ζουλ και Ρουπ, και τις χαμηλές πτήσεις του Πάρντο.

Αναγκαστικά το βάρος έπεσε στις πλάτες ενός συγκεκριμένου αριθμού παικτών που αποτελούν και το βασικό κορμό της ομάδας του Άκη Μάντζιου. Πρόκειται για τους δυο στόπερ Μπράμπετς και Φαμπιάνο, τους δυο ακραίους μπακ, Οντουμπάτζο και Μοντόγια, τον Νταρίντα και τους τέσσερις της επίθεσης, Σουλεϊμάνοφ, Σαμόρα, Σαβέριο και Μορόν.

ΦΑΜΠΙΑΝΟ:

Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε στα επτά από τα δέκα παιχνίδια, όλα 90λεπτα, εκ των οποίων το ένα είχε και το έξτρα 30λεπτο της παράτασης στον επαναληπτικό με την ΑΕΚ. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός του Άρη, ξεκουράστηκε μόνο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό (εκτός αποστολής) και στα δυο πρόσφατα με Νίκη Βόλου και Πανσερραϊκό λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

ΜΠΡΑΜΠΕΤΣ: Ο έτερος στόπερ του Άρη, έπαιξε στα οκτώ από τα δέκα παιχνίδια, εκ των οποίων τα επτά ήταν 90λεπτα. Λογικά 90λεπτο θα ήταν και το όγδοο που αγωνίστηκε βασικός, στον επαναληπτικό του Βικελίδης με την ΑΕΚ, αν δεν τραυματιζόταν στο 39΄ από τη σύγκρουση με τον Κουέστα.

ΟΝΤΟΥΜΠΑΤΖΟ: Έχει πάρει το δεξί άκρο της άμυνας στο… σπίτι του, έχοντα αγωνιστεί στα οκτώ από τα δέκα ματς. Στα επτά ήταν βασικός, εκ των οποίων τα έξι 90λεπτα και στο έβδομο βγήκε στο 66΄. Στο παιχνίδι με την Νίκη Βόλου πέρασε ως αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

ΜΟΝΤΟΓΙΑ: Εξελίσσεται σε ένα πραγματικό ρολίστα που σπάνια αγωνίζεται στη φυσική του θέση. Έχει αγωνιστεί και στα δέκα παιχνίδια, ως επί των πλείστον ως αριστερός μπακ. Μέτρησε έξι λεπτα (το ένα με παράταση κόντρα στην ΑΕΚ), δυο 45λεπτα και άλλα δυο παιχνίδια που πέρασε ως αλλαγή. Πολύτιμος.

ΝΤΑΡΙΝΤΑ: Ο μαραθωνοδρόμος του Άρη, στα 33 του, αγωνίστηκε στα εννιά από τα δέκα παιχνίδια. Έχασε μόνο το πρώτο με τον Αστέρα κι αυτό αναγκαστικά λόγω τιμωρίας. Τα έξι από τα εννιά ήταν 90λεπτα συν την παράταση με την ΑΕΚ και σε τρία παιχνίδια πέρασε ως αλλαγή. Πάντα παρών όταν τον χρειάστηκε ο προπονητής του.

ΣΟΥΛΕΙΜΑΝΟΦ: Ο πιο συνεπής από τους πλάγιους επιθετικούς του Άρη, αγωνίστηκε στα εννιά από τα δέκα ματς, κάνοντας μόλις ένα… ρεπό στον επαναληπτικό με τη Νίκη Βόλου. Στα επτά ήταν βασικός, τα πέντε ήταν 90λεπτα (μαζί και η παράταση με ΑΕΚ), στα δυο βγήκε στο 56΄ και σε άλλα δυο πέρασε ως αλλαγή.

ΜΟΡΟΝ: Ο μοναδικός, μέχρι να προστεθεί ο Ανσαριφάρντ, επιθετικός του Άρη, αγωνίστηκε στα οκτώ από τα δέκα ματς. Στα επτά βασικός και μόνο με την Κηφισιά πέρασε ως αλλαγή. Έλλειψε μόνο στο Αγρίνιο λόγω τιμωρίας και έμεινε στον πάγκο στον επαναληπτικό με τη Νίκη Βόλου.

ΣΑΒΕΡΙΟ: Ο Γενάρης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ο μήνας του, αφού επέστρεψε δυναμικά μετά από απουσία τεσσάρων μηνών. Ο Μάντζιος τον χρησιμοποίησε και στα δέκα παιχνίδια, εκ των οποίων τα έξι ήταν και βασικός, μετρώντας και δυο 90λεπτα. Πέτυχε τέσσερα γκολ, έχοντας παράλληλα και δυο ασιστ, κερδίζοντας παράλληλα και το προνόμιο να θεωρείται βασικός.

ΣΑΜΟΡΑ: Άλλο ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Μάντζιου έχοντα αγωνιστεί κι αυτός, όπως ο Σαβέριο και στα δέκα παιχνίδια και μάλιστα σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Φορ, δεκάρι και εξτρέμ. Σε τέσσερα ματς ξεκίνησε βασικός, είχε δυο 90λεπτα, πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε τρεις ασιστ.