Άρης: Εξαντλεί τα περιθώρια για ένα επιθετικό, ποια τα δεδομένα για χαφ

Μορόν

i

©intime

Άρης: Εξαντλεί τα περιθώρια για ένα επιθετικό, ποια τα δεδομένα για χαφ

Αλέξης Σαββόπουλος 10:53 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:53 - 05.09.2024

Έξι μέρες πριν από το φινάλε των μεταγραφών, οι κιτρινόμαυροι συνεχίζουν την αναζήτηση για την απόκτηση ενός επιθετικού πίσω από τον Μορόν. Τι γίνεται με τον αμυντικό χαφ και ποιος είναι ο ανασταλτικός παράγοντας.

Λιγότερο από μια εβδομάδα απομένει πλέον μέχρι να κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο στη χώρα μας και ο Αρης φαίνεται ότι θα εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια, ώστε να καλύψει τα τελευταία κενά στο ρόστερ του. Ιδανικά, θα ήθελε να προσθέσει δυο ακόμη ποδοσφαιριστές. Έναν παίκτη στην επίθεση και έναν ακόμη στο κέντρο (αμυντικό χαφ). Αυτή είναι και η επιθυμία του προπονητή, όπως την έχει μεταφέρει στον Θόδωρο Καρυπίδη.

Προτεραιότητα δίνεται στην ενίσχυση με έναν ακόμη επιθετικό και σωστά αφού πίσω από τον Μορόν, ο Αρης δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή δεύτερο σέντερ φορ. Υπάρχει βέβαια ο Σαμόρα, αλλά ο διεθνής Κοσταρικανός, δεν μπορεί να μπει στα παπούτσια του Μορόν ως σέντερ φορ. Υπό προϋποθέσεις και σε ειδικές συνθήκες, ενδεχομένως να μπορεί να καλύψει τη θέση ως ψευτο-εννιάρι, αλλά ως μόνιμη λύση δεν φαίνεται να είναι η ενδεδειγμένη. Και σίγουρα, ο Άρης θα πάρει ένα ρίσκο, αν τελικά δεν αποκτήσει δεύτερο επιθετικό… τρέμοντας κάθε φορά στο ενδεχόμενο, ότι κάτι θα συμβεί στον Ισπανό επιθετικό.

Ο Άρης, αναλώθηκε μέχρι πρόσφατα στην αναζήτηση ενός… Μορόν στην αγορά, αφού πίστευε ότι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο περσινός πρώτος σκόρερ της λίγκας θα έφευγε με μεταγραφή. Έψαχνε ένα «βαρύ» όνομα, προσφέροντας και ένα πολύ καλό συμβόλαιο, για να είναι έτοιμος στην περίπτωση που έφευγε ο Μορόν. Τώρα που ο Ισπανός φαίνεται ότι μένει και του έχει προταθεί να ανανεώσει κιόλας, τα κριτήρια της αναζήτησης άλλαξαν. Οι κιτρινόμαυροι ψάχνουν ένα πιο… ελαφρύ φορ, ενδεχομένως και μικρότερο σε ηλικία. Ίσως κάποιο δανεισμό ή με συνιδιοκτησία ώστε και το κόστος να μην είναι πολύ μεγάλο. Έχουν ήδη αποταθεί σε αγορές με τις οποίες διατηρούν… άκρες και ευελπιστούν ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα βρουν αυτό που ψάχνουν. Υπάρχει πάντα και η περίπτωση του Αραούχο, όσο κι αυτός δεν βρίσκει ομάδα, αλλά σίγουρα όχι με τα χρήματα που αξιώνει…

Ταυτόχρονα γίνεται και μια αναζήτηση, με τα ίδια πάνω-κάτω κριτήρια και για τη θέση του αμυντικού μέσου. Χωρίς όμως τον χαρακτήρα του επείγοντος, αφού εκεί υπάρχει ο Ζουλ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο Βέλεθ αν χρειαστεί, ενώ σε κάποια ματς, Μόντσου και Σιφουέντες, μπορούν να το υποστηρίξουν. Αν βρεθεί κάτι αξιόλογο και συμβατό οικονομικά, έχει καλώς. Αν όχι η προσθήκη θα μετατεθεί για τον Γενάρη. Υπάρχει και ένας ακόμη παράγοντας που λειτουργεί ανασταλτικά στην απόκτηση ενός ακόμη μέσου. Δεν έχει βρεθεί λύση με τους Πάρντο και Πάβισιτς, που αμφότεροι, όπως έχει γράψει το Sportal, κοστίζουν στο club, πάνω από μισό εκατομμύριο…Ποσό που αν… έφευγε θα μπορούσε να δοθεί για την απόκτηση ενός αξιόλογου ανασταλτικού μέσου.