Άρης: Ένα ντέρμπι, ευχή και κατάρα μαζί
i

Άρης©intime

Άρης: Ένα ντέρμπι, ευχή και κατάρα μαζί

Αλέξης Σαββόπουλος 15:04 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:04 - 20.09.2024

Γιατί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μπορεί να αποτελέσει είτε το εφαλτήριο για την ανάκαμψη είτε τη συνέχιση του προβληματισμού για τα ζητήματα που ανέδειξαν τα ματς με Αστέρα και ΟΦΗ.

Πολύ νωρίς στη σεζόν ο Αρης βρίσκεται την 5η αγωνιστική να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, κάτω από μια αδικαιολόγητη πίεση… γενικώς στο εσωτερικό του.

Κι αυτό γιατί τα δυο προηγούμενα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ, ανέδειξαν μια σειρά από αγωνιστικά ζητήματα που εκτός από απώλεια βαθμών, έφεραν και ένα σκεπτικισμό για το ρόστερ, την εικόνα που παρουσιάζει και την φετινή αγωνιστική ταυτότητα του αναβαθμισμένου γκρουπ. Στο αχανές σύμπαν των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εκεί που… κρίνονται όλοι πλέον, και από εβδομάδα σε εβδομάδα, είτε αποθεώνονται είτε αποκαθηλώνονται, μπορεί να διαβάσει κανείς ότι μπορεί να φανταστεί.

Μου φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά, γιατί πολύ απλά, αν αύριο ο Αρης κερδίσει τον Ολυμπιακό, όλοι αυτοί θα… καταπιούν το πληκτρολόγιο και η ομάδα αίφνης θα έχει μετατραπεί σε Μάντσεστερ Σίτι. Έτσι γίνεται πάντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά ζητήματα. Υπάρχουν, είναι σημαντικά και προκαλούν ανησυχία. Πολλά ατομικά λάθη, προβλήματα στη μεσοααμυντική λειτουργία, χαμηλά επίπεδα συγκέντρωσης στα πρώτα ημίχρονα, χαμηλή ποιότητα σκέψης στην τελική ενέργεια. Γενικά το γκρουπ είναι ακόμη μπερδεμένο και αναζητά, όπως οι περισσότερες ομάδες με αρκετά νέα πρόσωπα, τον αγωνιστικό του προσανατολισμό και ένα balance μεταξύ άμυνας και επίθεσης.

Κόντρα στον Ολυμπιακό, προφανώς και αν ο Αρης θέλει να πάρει πράγματα, πρέπει να βρει τρόπο, αρχικά να ασφαλίσει τα μετόπισθεν, που σημειωτέων θα λείπει και ο Φαμπιάνο. Να μην… πουλάει μπάλες στον άξονα και να γίνεται ευάλωτος στο τρανζίσιον του αντιπάλου, να αποφύγει παιδαριώδη ατομικά λάθη, όπως αυτά των Μοντόγια και Μπράμπετς στην Κρήτη και όταν φθάνει την μπάλα στα 16 μέτρα, να έχει καλύτερες επιλογές. Φυσικά, επειδή μιλάμε και για ένα πολύ πιο δυνατό αντίπαλο και ένα γεμάτο γήπεδο, θα απαιτηθεί από όλους μεγαλύτερη προσπάθεια, περισσότερες εντάσεις. Κοινώς μεγαλύτερη διάθεση από όλους.

Τέτοια παιχνίδια είναι ευχή και κατάρα συνάμα. Ευχή γιατί μια νίκη επί του κατόχου του conference league, θα ανεβάσει τα επίπεδα αυτοπεποίθησης του γκρουπ και θα επιβεβαιώσει έμπρακτα το piotential του ρόστερ.

Κουάισον: Ένα πολυεργαλείο με τη σουηδική εγγύηση ποιότητας
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:10 - 18.09.2024

Κουάισον: Ένα πολυεργαλείο με τη σουηδική εγγύηση ποιότητας

Το lifestory του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος του Άρη, Ρόμπιν Κουάισον. Η πρώτη αγάπη (ΑΙΚ), το αδιάφορο πέρασμα από την Παλέρμο, η ποδοσφαιρική ωρίμανση στη Μάιντς και το άκομψο τέλος στην Αλ Ετιφάκ.

Θα προσφέρει ηρεμία για να συνεχιστεί η αναγκαία δουλειά για μια ομάδα με νέα πρόσωπα και διαφορετική αγωνιστική προσέγγιση. Και κατάρα όμως γιατί ένα νέο στραβοπάτημα, ειδικά αν συνοδευτεί με προβληματική εμφάνιση, θα εντείνει την ανησυχία και θα βάλει ακόμη περισσότερη πίεση σε όλους, ειδικά τη στιγμή που ακολουθεί μετά και ντέρμπι στη Τούμπα.