Άρης: Εχει βρει το… μάστορά του από τον Ολυμπιακό φέτος
i

@intime

Άρης: Εχει βρει το… μάστορά του από τον Ολυμπιακό φέτος

Αλέξης Σαββόπουλος 18:00 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:15 - 13.08.2024

Τρία διαφορετικά ματς κόντρα στην ομάδα του Πειραιά αλλά ίδια κατάληξη για τον Αρη που δεν βρίσκει αγωνιστικές λύσεις απέναντι στον Ολυμπιακό.

Σε δυσεπίλυτο αγωνιστικό πρόβλημα για τον Αρη εξελίσσονται οι φετινές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά μοιάζει να έχει βρει το αντίδοτο ή κατ΄ αντιστροφή, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει καταφέρει να βρει φέτος τον τρόπο να την αντιμετωπίσει και να διεκδικήσει πράγματα. Διόλου τυχαίο που η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είναι η μοναδική ομάδα που ο Άρης δεν έχει πάρει βαθμό στο φετινό Πρωτάθλημα. Η χθεσινή ήταν η τρίτη νίκη του Ολυμπιακού σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα στους κιτρινόμαυρους.

Προηγήθηκαν οι δύο ήττες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, 4-1 στο “Καραϊσκάκη” και 1-2 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Αμείλικτοι είναι και οι αριθμοί αφού η ομάδα του Μάντζιου έχει δεχθεί συνολικά εννιά γκολ από τους ερυθρόλευκους και έχει σημειώσει δυο.

Για κάποιο λόγο η τακτική που συνήθως εφαρμόζει ο Αρης σε παιχνίδια με αντιπάλους όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, δεν αποδίδει μόνο με τους “ερυθρόλευκους”. Να είναι η ποιότητα που κάνει τη διαφορά;. Η ατολμία με την οποία, ειδικά χθες, προσέγγισε το παιχνίδι ο Αρης; Ο,τι και αν συμβαίνει, η πραγματικότητα είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που δεν… πάει με τίποτα στον Άρη τη φετινή σεζόν.

Βέβαια υπάρχουν και τα ελαφρυντικά. Στο πρώτο ματς των δυο ομάδων, το βαρύ 4-1 δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα. Ο Αρης ήταν σούπερ ανταγωνιστικός ως το 70′ και το δοκάρι του Νταρίντα και μετά παραδόθηκε άνευ όρων. Ηταν η περίοδος που ο Μάντζιος ακόμη μάθαινε την ομάδα του και προσπαθούσε να τη φέρει στα μέτρα του. Στο εντός έδρας παιχνίδι του δεύτερου γύρου, η συγκυρία έφερε τον Αρη να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό λίγες μόλις μέρες μετά την επική πρόκριση επί της ΑΕΚ για το Κύπελλο. Αδειος σωματικά και πνευματικά, με αρκετές αλλαγές λόγω κόπωσης, έχασε σχετικά εύκολα. Χθες, ηττήθηκε ακόμη πιο εύκολα, σχεδόν με κατεβασμένα χέρια. Σαν να ήταν το μυαλό αλλού….

Εμφάνιση καμπανάκι εν όψει της συνέχειας, έστω και αν βαθμολογικά η ήττα δεν έχει συνέπειες για τον Αρη. Τουλάχιστον έχει μια ακόμη ευκαιρία, στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου να πάρει το αίμα του πίσω…