Άρης: Φεύγει Ολλανδία… άδειος, ελπίζει και πρέπει να επιστρέψει πιο «γεμάτος»
i

@arisfc

Άρης: Φεύγει Ολλανδία… άδειος, ελπίζει και πρέπει να επιστρέψει πιο «γεμάτος»

Αλέξης Σαββόπουλος 11:15 - 21.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 21.07.2024

Χωρίς νέα πρόσωπα ακόμη, πλην του πιτσιρικά Ντιαντί και με αρκετά κενά στο ρόστερ του μεταβαίνει σήμερα στο Ρότερνταμ ο Αρης για τα τρία πρώτα φιλικά παιχνίδια.

Επί ολλανδικού εδάφους θα συνεχιστεί από σήμερα η προετοιμασία του Άρη για τη νέα σεζόν, μπαίνοντας επίσημα πλέον στο δεύτερο σκέλος που περιλαμβάνει και τα τρία πρώτα φιλικά με Αλκμααρ, Ντόρντρεχτ και Μπρέντα. Επί της ουσίας πάντως, όσον αφορά το ρόστερ, δεν έχει αλλάξει τίποτα τις τελευταίες μέρες, αφού όχι μόνο δεν έχουν υπάρξει προσθήκες αλλά, τουναντίον, αποχωρήσεις, και σε σχέση με το πρώτο στάδιο στην Πτολεμαΐδα, ο Μάντζιος θα έχει τρεις λιγότερους ποδοσφαιριστές. Στην Ολλανδία δεν θα ταξιδέψει ο Οντουμπάτζο που παραχωρήθηκε στην ΑΕΚ, ο Τζούρασεκ που έλυσε το συμβόλαιό του και ο Νταρίντα που είναι τραυματίας και ίσως μεταβεί στο Ρότερνταμ τις επόμενες μέρες.

Πλην του Κλέιτον Ντιαντί, που κι αυτή είναι μία κίνηση μεσομακροπρόθεσμης επένδυσης, ο Άρης δεν έχει καταφέρει ακόμη να καλύψει τα αρκετά προς κάλυψη κενά στο ρόστερ και ουσιαστικά μεταβαίνει στην Ολλανδία με 16 ποδοσφαιριστές συν τους μικρούς που αναγκαστικά θα συμμετέχουν και στο δεύτερο στάδιο για να βγαίνουν οι προπονήσεις και να υπάρχουν εναλλακτικές στα φιλικά. Ακόμη και στους 16 που συνεχίζουν από πέρσι, υπάρχουν αρκετοί που δεν λογίζονται βασικοί στις θέσεις τους για τη νέα σεζόν (Φεράρι, Ζουλ, Σαβέριο), είναι πιθανό να παραχωρηθούν (Μορόν, Μάνου Γκαρθία) και συμμετέχουν και δυο (Πάρντο, Πάβισιτς) που τους έχει ζητηθεί να αποχωρήσουν. Όχι και το ιδανικό σενάριο για τον προπονητή, λιγότερο από ένα μήνα πλέον πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Το ερώτημα που απασχολεί τους φίλους του Άρη είναι ένα. Πότε θα αρχίσουν οι ανακοινώσεις και αν θα προλάβουν, κάποιοι από αυτούς να πάνε στην Ολλανδία έστω και για λίγες μέρες προπονήσεων. Αυτό που διαρρέεται από το club είναι ότι εντός των επόμενων ημερών θα έχουν γίνει οι πρώτες προσθήκες στο ρόστερ, αφού υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, με τους οποίους οι διαπραγματεύσεις είναι στο τελικό στάδιο.

Αυτά όλα θεωρητικά πάντα, αφού οι πράξεις θα δείξουν το πόσο κοντά ή μακριά είναι από το να ανακοινωθούν οι πρώτες μεταγραφές. Όπως είναι προφανές ότι για τον Άρη και τον προπονητή του θα ήταν καλύτερο να είχε έστω τους μισούς από όσους στο τέλος θα προσθέσει στο ρόστερ της η ομάδα παρόντες στην Ολλανδία…