Άρης: Γέμισε δεξιά, αλλά αριστερά είναι ακόμη απελπιστικά άδειος
i

Μάγιο©intime

Άρης: Γέμισε δεξιά, αλλά αριστερά είναι ακόμη απελπιστικά άδειος

Αλέξης Σαββόπουλος 14:19 - 01.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:21 - 01.08.2024

Η απόκτηση του Ούγκο Μάγιο προσφέρει πλέον πληθώρα επιλογών στον Μάντζιο όσον αφορά το δεξί άκρο της άμυνας. Απεναντίας η ένδεια στο αριστερό με τον επιρρεπή σε τραυματισμούς Φεράρι, καθιστά απόλυτη προτεραιότητα την απόκτηση αριστερού μπακ.

Ο Άρης επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ολοκληρώσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του, δίνοντας παράλληλα και τα πρώτα του τρία φιλικά παιχνίδια και από το Σάββατο που οι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν στις προπονήσεις, θα έχουν μπροστά τους δυο εβδομάδες για να προετοιμαστούν για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο. Ήδη έχουν προγραμματιστεί δυο φιλικά στο Κλεάνθης Βικελίδης, με Ελμπασάνι στις 6/8 και με Λαμία στις 10/8.

Στις προπονήσεις ο Άκης Μάντζιος θα έχει πλέον και νέα πρόσωπα. Τον Ούγκο Μάγιο που ανακοινώθηκε χθες και τον Μόντσου που φθάνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Πιθανότατα ως το τέλος της εβδομάδες και τον Σιφουέντες. Αν και υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος στα μεταγραφικά, υπάρχουν δυο θέσεις στην άμυνα, που… διάγουν βίους αντίθετους. Μια υπερπληρότητα στο δεξί άκρο και μια.. απελπιστική ένδεια αντίστοιχα στο αριστερό.

Ούγκο Μάγιο: Ενας από τους τελευταίους ρομαντικούς στο Βικελίδης
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:02 - 26.07.2024

Ούγκο Μάγιο: Ενας από τους τελευταίους ρομαντικούς στο Βικελίδης

Η σχέση ανιδιοτελούς αγάπης και αφοσίωσης στη μια και μοναδική ομάδα που αγωνίστηκε στην πατρίδα του, ο 33χρονος δεξιού μπακ που φέρνει ο Αρης για να προσθέσει ποιότητα, εμπειρία και μια έντονη προσωπικότητα στα αποδυτήρια. Το Sportal ξετυλίγει το κουβάρι της μιας ζωής ντυμένης στα γαλάζια της Θέλτα.

Η τελευταία προσθήκη του πολύπειρου Ούγκο Μάγιο έρχεται να… γεμίσει ακόμη περισσότερο τη δεξιά πλευρά, προσφέροντας πλέον στον Άκη Μάντζιο πληθώρα επιλογών. Εκτός από τον Ισπανό εμβληματικό πρώην αρχηγό της Θέλτα, υπάρχει φυσικά και ο συμπατριώτης του Μάρτιν Μοντόγια που πέρσι κλήθηκε να αγωνιστεί πιο πολύ στην αριστερή πλευρά. Πλέον ο Μάντζιος έχει δυο πολύ έμπειρους, ποιοτικούς και με πλήθος παραστάσεων αλλά και την ευχέρεια να χρησιμοποιεί τον Μοντόγια και ως πασπαρτού σε άλλες θέσεις, όπως έδειξε και στα φιλικά της Ολλανδίας όπου αγωνίστηκε ακόμη και ως αμυντικό χαφ.

Πίσω από τους Ισπανούς, υπάρχει ακόμη ένας αναθρεμμένος στην ιβηρική Χερσόνησο. Ο Βαλεντίνο Φατόρε που όποτε χρησιμοποιήθηκε την περασμένη σεζόν αλλά και στα φετινά φιλικά ήταν απολύτως χρήσιμος. Ξεκινάει και φέτος ως 3η επιλογή αλλά οι… καραμπόλες ενδεχομένως θα του δώσουν και πάλι χρόνο συμμετοχής. Μην ξεχνάμε, ότι στην έσχατη περίπτωση και αν φυσικά παραστεί ανάγκη, ο Μάντζιος έχει και την επιλογή του Ρόουζ για το δεξί άκρο (τον είδαμε να παίζει εκεί με την Μπρέντα). Άλλωστε ο Γάλλος μετράει 38 παιχνίδια στην καριέρα του ως δεξιός μπακ στο παρελθόν με Βλανασιέν, Λοριάν και Άρη…

Σε αντίθεση με την… φορτωμένη δεξιά πλευρά, η αριστερή εμφανίζει μια γύμνια. Που έγινε ακόμη πιο εμφανής στην Ολλανδία αφού ο Φεράρι, έχασε τα δυο από τα τρία φιλικά λόγω ίωσης με συνέπεια ο Μάντζιος να χρησιμοποιήσει στο ένα τον Παναγίδη ως αριστερό μπακ και στο δεύτερο την περσινή δοκιμασμένη λύση του Μοντόγια. Λύσεις ανάγκης όμως που δεν μπορούν να διορθώσουν το μεγάλο πρόβλημα και σίγουρα δεν αποτελούν πανάκεια. Η ένδεια επιλογών στο αριστερό άκρο καταγράφει και μια βασική προτεραιότητα στο κομμάτι της ενίσχυσης. Την απόκτηση άμεσα ενός αριστερού μπακ που θα λογίζεται μάλιστα και ως βασική επιλογή με δεδομένο ότι ο Φεράρι συχνά-πυκνά εμφανίζει μια ευπάθεια σε τραυματισμούς.