Η «Αγία Τριάδα» στο κέντρο του Άρη, οι ανακτήσεις μπάλας και οι 251 εύστοχες πάσες
i

Μόντσου©intime

Η «Αγία Τριάδα» στο κέντρο του Άρη, οι ανακτήσεις μπάλας και οι 251 εύστοχες πάσες

Αλέξης Σαββόπουλος 10:03 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 08.10.2024

Η επιδραστικότητα των τριών χαφ του Άρη, Μόντσου, Σιφουέντες και Μάνου Γκαρθία αποτυπώθηκε στους αριθμούς και στο ματς με τη Λαμία.

Τα φώτα- και ως ένα βαθμό απόλυτα δικαιολογημένα- μπορεί να έπεσαν στον σκόρερ Μορόν που με τα δυο γκολ που σημείωσε, χάρισε το τρίποντο στον Άρη κόντρα στη Λαμία, όμως θα ήταν άδικο να μην γίνει ειδική μνεία στους τρεις χαφ Σιφουέντες-Μόντσου-Μάνου Γκαρθία, που έκαναν και πάλι την… βρώμικη δουλειά. Η συμμετοχή τους στο παιχνίδι του Άρη υπήρξε καθοριστική σε πολλούς τομείς, αφού δεν ευθύνονταν μόνο για το κομμάτι της οργάνωσης και της δημιουργίας αλλά είχαν συνεισφορά και στο αμυντικό με δεδομένο ότι η ομάδα του Άκη Μάντζιου έκλεισε το ματς με 49 ανακτήσεις της μπάλας και 35 κλεψίματα.

Το πιο σημαντικό που προσφέρουν όμως οι τρεις κεντρικοί μέσοι του Άρη είναι το ποσοστό στην ακρίβεια της πάσας. Κανείς τους δεν έπεσε κάτω από το 85% στην ευστοχία μεταβιβάσεων, με συνολικά 251 εύστοχες πάσες, κάτι που δεν συνέβη πρώτη φορά στη σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα ο Μόντσου που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι είχε 112/122 πάσες, δηλαδή (92%) ενώ ανάλογο ποσοστό είχε και ο Σιφουέντες με 73/79 αλλά σε 71΄ συμμετοχής ενώ ο Μάνου Γκαρθία που επίσης έβγαλε 90λεπτο είχε 66/78 (85%). Θυμίζουμε απλά ότι ο Μόντσου έδωσε την ασίστ στον Μορόν στο πρώτο γκολ και ο Σιφουέντες στο δεύτερο, ενώ ο Μάνου δημιούργησε την μεγαλύτερη ευκαιρία του Ντιαντί στο πρώτο ημίχρονο.

Για να μην τους αδικήσουμε βέβαια, στο παιχνίδι με τη Λαμία, στο κομμάτι της κατοχής, υπήρξε σημαντική και η συνεισφορά των δυο σχεδόν αλάνθαστων πλάγιων μπακ του Άρη. Ο Μοντόγια είχε 67/73 πάσες δηλαδή 92% ενώ ο Χουάνκαρ πρόσθεσε άλλες 42/48 δηλαδή ποσοστό 88%.