Αρης: Η ατζέντα της συνάντησης Καρυπίδη- Μάντζιου

Άκης Μάντζιος

i

© Intime

Αρης: Η ατζέντα της συνάντησης Καρυπίδη- Μάντζιου

Αλέξης Σαββόπουλος 10:15 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 30.05.2024

Τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος στο ραντεβού της Πέμπτης που εκτός απροόπτου θα επισημοποιήσει την παραμονή του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο του Αρη.

Το Sportal σας είχε προϊδεάσει πριν από 20 περίπου μέρες για την επιθυμία παραμονής του Άκη Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία του Άρη και την επόμενη σεζόν, καταγράφοντας μιας πρόθεση από μέρους του Θόδωρου Καρυπίδη, να μην συνδέσει την παραμονή του Έλληνα τεχνικού με το αποτέλεσμα του τελικού. Πρόθεση που επιβεβαιώθηκε και μετά τον χαμένο τελικό, αφού μετά από επικοινωνία των δυο ανδρών, καθορίστηκε το ραντεβού της Πέμπτης στην Αθήνα (μένει να φιξαριστεί), με σκοπό να δώσουν τα χέρια και να σφραγίσουν την επέκταση της συνεργασίας τους και για τη νέα σεζόν.

Ο Καρυπίδης εκτιμά την δουλειά που έκανε ο Ακης Μάντζιος μέσα στη σεζόν ώστε να συμμαζέψει την κατάσταση και συν τω χρόνω να παρουσιάσει μια ομάδα που ήταν στην πλειοψηφία των αγώνων άκρως ανταγωνιστική. Με σκαμπανεβάσματα σίγουρα που της στέρησαν τη δυνατότητα να κυνηγήσει κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα πέρα από την 5η θέση,  με την απώλεια του μεγάλου στόχου, αλλά με δομημένη αγωνιστική ταυτότητα. Και με το ελαφρυντικό ότι δεν έκανε ο ίδιος την προετοιμασία (που δεν έγινε), δεν είχε καμία συμμετοχή στις μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού, ενώ στάθηκε και άτυχος με τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς βασικών παικτών (Μάνου Γκαρθία, Σαβέριο, Ζουλ, Βέλεθ).

Στο ραντεβού αφού οι δυο πλευρές τα βρουν στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας,  θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Με βασικό για τον Έλληνα τεχνικό, τη φιλοσοφία που θα έχει η ομάδα που θα δημιουργηθεί για την επόμενη σεζόν, αφού αυτή είναι που θα καθορίσει και τα χαρακτηριστικά των παικτών που θα αποκτηθούν.

Στο κομμάτι αυτό και με δεδομένη την εμπειρία από τη συνεργασία των δυο πλευρών στο παρελθόν, είναι σημαντικό να υπάρχει ταύτιση απόψεων στην επιλογή των παικτών, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη όπως των Κάρλσον, Ματαρίτα, Μενέντες, Πάρντο κτλ.

Παράλληλα θα συζητηθεί και η ενίσχυση συνολικά του ποδοσφαιρικού τμήματος με 1-2 ακόμη συνεργάτες στο τεχνικό τιμ για να αντιμετωπιστεί ο όγκος της δουλειάς. Ο Άκης Μάντζιος και οι συνεργάτες του είναι έτοιμοι επίσης όσον αφορά το κομμάτι της προετοιμασίας, ώστε να μην επαναληφθεί το περσινό ευτράπελο που κόστισε στην ομάδα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.