Η δουλειά πίσω από την παράσταση για Όσκαρ του Μάνου Γκαρθία

Η δουλειά πίσω από την παράσταση για Όσκαρ του Μάνου Γκαρθία

Αλέξης Σαββόπουλος 14:08 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:18 - 22.09.2024

Τι κρύβεται πίσω από την καταπληκτική εμφάνιση του 26χρονου Ισπανού μέσου. Οι εντολές του Μάντζιο, το τετ-α-τετ με τον Καρυπίδη και μια δόση… ειρωνείας.

Για να επικρατήσει ο Αρης του Ολυμπιακού χρειάστηκε όλη η ομάδα να υπηρετήσει πιστά το πλάνο και να δείξει περίσσεια διάθεση. Αυτός όμως που έκανε τη διαφορά, ήταν ο MVP και απόλυτα δικαιολογημένα, κέρδισε το standing ovation της κερκίδας, ήταν ο Μάνου Γκαρθία.

Στα 76΄ που ήταν στο χορτάρι, εκτός από αυτά που φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού, δηλαδή το γκολ που σημείωσε ο ίδιος και η ασίστ στον Μορόν, έκανε και μια σειρά από άλλα πράγματα, που έκαναν ακόμη και τον ίδιο να παραδεχθεί μετά τον αγώνα, ότι… μάλλον ήταν το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Άρη. Ο Ισπανός είχε έξι ανακτήσεις της μπάλας και πέντε κερδισμένες μονομαχίες, έτρεξε πολύ, πίεσε, πήρε πρωτοβουλίες και έβγαλε εντάσεις που δεν μας συνηθίζει.

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν έγινε τυχαία. Το πρώτο γκολ, εκτός από δουλεμένο στην προπόνηση είναι και μια οδηγία που έχει πάρει από τον Μάντζιο φέτος να παίζει πιο κοντά στον Μορόν στα μεσοδιαστήματα, να επιδιώκει τις συνεργασίες μαζί του και φυσικά να πατά περιοχή και να απειλεί. Χθες το έκανε σχεδόν τέλεια δικαιώνοντας τον προπονητή για την επιμονή του. Είχε φυσικά και πολλές άμυνες και έβγαλε εντάσεις και πάθος που δεν είναι στοιχεία του αγωνιστικού ρεπερτορίου του και για ένα άλλο λόγο. Μίλησε πολύ μαζί του (όπως και με αρκετούς άλλους ποδοσφαιριστές), το διήμερο της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον 26χρονο που αποτελεί για τον Άρη μια τεράστια επένδυση. Τον ενθάρρυνε, τον…έφτιαξε, του ανέβασε την ψυχολογία, ζητώντας από τον Ισπανό να βγει μπροστά και να το πάρει πάνω του. Όπως και έγινε.

Ο Μάνου Γκαρθία πανηγυρίζει κόντρα στον Ολυμπιακό/©Intime

Η χθεσινή εξαιρετική εμφάνιση του Μάνου Γκαρθία κρύβει και μια δόση… ειρωνείας αφού υπήρχε η σκέψη να αγωνιστεί ο Ζουλ και στο ενδεχόμενο αυτό να θυσιαζόταν αυτός. Ο Μάντζιος επέμενε, δεν άλλαξε την τριπλέτα της μεσαίας γραμμής και ο αρτίστας Ισπανός, τον δικαίωσε με την εικόνα του στο γήπεδο.

Για το πόσο είχε ανάγκη και ο ίδιος μια τέτοια βραδιά από αυτές που μένουν, μπορεί εύκολα να το υποθέσει κανείς (δεν πάει πολύς καιρός που υπήρξε σενάριο επιστροφής του στη Χιχόν) με έξι ανακτήσεις της μπάλας και πέντε κερδισμένες μονομαχίες μεταξύ άλλων. Η φετινή σεζόν για τον 26χρονο παίκτη του Άρη είναι κομβική. Επέστρεψε πέρσι στο δεύτερο μισό της σεζόν, μετά από σχεδόν ένα χρόνο αποχής και ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό με δυο χειρουργεία και ψάχνει την αγωνιστική επανεκκίνηση, έχοντας κάνει για πρώτη φορά κανονική προετοιμασία από την πρώτη μέρα, μαζί φυσικά με τη δουλειά που έχει κάνει σε ατομικό επίπεδο.

Γνωρίζει ότι μόνο ο ίδιος μπορεί να διαλύσει τις αμφιβολίες για το αν μπορεί να επιστρέψει στα - προ τραυματισμού- επίπεδα και η εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο. Αρκεί φυσικά να έχει και συνέχεια