Αρης: Η γνωστή από πέρυσι αλλά δύσκολη περίπτωση του Κογιάδο

Άλεξ Κογιάδο

i

©fcbarcelona

Αρης: Η γνωστή από πέρυσι αλλά δύσκολη περίπτωση του Κογιάδο

Αλέξης Σαββόπουλος 13:34 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 07.06.2024

Το κανάλι με την Μπέτις βάζει εκ νέου στο κάδρο τον 25χρονο χαρισματικό μεσοεπιθετικό, μόνο που αυτή τη φορά οι προυποθέσεις δεν είναι με το μέρος του Αρη. Το Sportal εξηγεί το γιατί…

Ένα γνωστό απο τις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους όνομα, επιστρέφει ξανά στο προσκήνιο για τον Αρη. Πρόκειται για τον Αλεξ Κογιάδο που ανήκει στη Μπέτις (με την οποία ο Αρης διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις ελέω Μορόν και Μοντόγια) αλλά τη χρονιά που μας πέρασε αγωνίστηκε δανεικός στη Σαουδική Αραβία,  στην Αλ Οκχτούντ. Μάλιστα η σεζόν του ήταν φανταστική αφού κατέγραψε συνολικά 33 συμμετοχές (τις 31 βασικός), πετυχαίνοντας και τέσσερα γκολ. Αυτό έχει ανεβάσει κατά πολύ τις μετοχές του και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να συνεχίσει στη Σαουδική Αραβία όπου είναι και πολλά τα χρήματα.

Ο Αρης είχε προσπαθήσει και τον Γενάρη να… σπάσει τον δανεισμό του στη Σαουδική Αραβία και να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη προσφέροντας μάλιστα και ένα πολύ γεναιόδωρο συμβόλαιο στον παίκτη και στο μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι ότι η καλή σεζόν του Μορόν, μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για κάποιους συμπατριώτες του, να επιλέξουν τον Αρη. Ετσι όπως είναι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα, θα είναι ένα θαύμα για τον Αρη να καταφέρει να πείσει τον παίκτη και την Μπέτις, με ένα καθεστώς μάλιστα παρόμοιο με αυτό που ίσχυσε στην περίπτωση του Μορόν, γιατί πολύ απλά για τον Κογιάδο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τη Σαουδική Αραβία, με ομάδες που μπορούν να καλύψουν και εξ ολοκλήρου το συμβόλαιο του παίκτη. Σε αντίθεση με τον Μορόν, τον οποίο πέρσι η Ισπανική ομάδα ήθελε με κάθε τρόπο να ξεφορτωθεί…

Ο Κογιάδο που μπορεί να αγωνιστεί, τόσο πίσω απο τον φορ όσο και δεξιά, είναι αριστεροπόδαρος και χαρακτηρίστηκε ως ένα μεγάλο ταλέντο της La Masia. Το 2018 έγινε μέλος της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα κι έκανε επίσης το επαγγελματικό του ντεμπούτο για την πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα». Η πρώτη εξέλιξη στην καριέρα του 25χρονου μεσοεπιθετικού ήρθε το 2018, όντας βασικό μέλος της U19 που κατέκτησε το UEFA Youth League το 2018, μετρώντας τέσσερις συμμετοχές και ένα γκολ στη διοργάνωση, στα ημιτελικά με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο τέλος εκείνης της σεζόν, ο νεαρός Ισπανός αναδείχθηκε ο καλύτερος μέσος του πρωταθλήματος, παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο διάστημα αγωνίστηκε ως δεξί εξτρέμ.

Οι καλές του εμφανίσεις του έφεραν κλήση στην πρώτη ομάδα το 2018. Εκανε το ντεμπούτο του ως βασικός, στις 4 Μαΐου 2019 σε μια εκτός έδρας ήττα με 2-0 από τη Θέλτα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας τη σεζόν 2021-22, ο Κογιάδο «κόπηκε» από τον Ρόναλντ Κούμαν.

τον Γενάρη του 2022 η Γρανάδα χτύπησε την πόρτα της Μπαρτσελόνα για τον δανεισμό του. Ο 24χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός δέχθηκε την πρόταση και με την Γρανάδα κατέγραψε 17 συμμετοχές, μετρώντας δύο γκολ και μία ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2022 επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο παραχωρήθηκε εκ νέου δανεικός στην Έλτσε, με την οποία έπαιξε 14 ματς, έχοντας ένα γκολ και μια ασίστ στο πρωτάθλημα Ισπανίας. Η Μπέτις τον πήρε ελεύθερο το περασμένο καλοκαίρι, υπογράφοντας μαζί του εξαετές συμβόλαιο αλλά τον παραχώρησε αμέσως δανεικό στην Αλ Οκχντούντ.

Το Περιστέρι υπέταξε τον συγκινητικό Τολιόπουλο και τερμάτισε τρίτο!
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

23:24 - 06.06.2024

Το Περιστέρι υπέταξε τον συγκινητικό Τολιόπουλο και τερμάτισε τρίτο!

Μετά από ένα απίθανο παιχνίδι με πολλές ανατροπές, το Περιστέρι πήρε τη νίκη απέναντι στον Άρη με 75-71 και τερμάτισε τρίτο στην φετινή Stoiximan Basket League. «Διπλός» ο Ράγκλαντ για τους νικητές, εκπληκτικός, αλλά όχι αρκετός ο Τολιόπουλος για τους Θεσσαλονικείς.