Η... πρώτη του Ματίγια στο «Κλ. Βικελίδης»
i

Ματίγια©intime

Η... πρώτη του Ματίγια στο «Κλ. Βικελίδης»

Αλέξης Σαββόπουλος 09:38 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 20.10.2024

Ο 36χρονος μέσος θα έρθει πρώτη φορά ως αντίπαλος του Άρη στο γήπεδο που αγωνίσθηκε μια «γεμάτη» τετραετία με σημαντική προσφορά και μερικά αξέχαστα γκολ.

Ο Άρης υποδέχεται (20/10, 20.00) την Athens Kallithea και μαζί με την αθηναϊκή ομάδα και έναν από τους πιο αγαπητούς ξένους που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από το club. Πρόκειται για τον Χαβιέ Ματίγια, που διανύει τη δεύτερη σεζόν του στην αθηναϊκή ομάδα, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα συστήθηκε για πρώτη φορά το 2018 με την φανέλα του Άρη. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει ως αντίπαλος τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», από τότε που αποχώρησε, το καλοκαίρι του 2022. Η πρώτη ήταν στις 2 Οκτωβρίου 2022, όταν ως ποδοσφαιριστής του Βόλου αντιμετώπισε τους κιτρινόμαυρους στο Πανθεσσαλικό.

Ο Ισπανός με τη θητεία σε Μπέτις, Βιαγιαρεάλ, Μούρθια και Ελτσε στην πατρίδα του, ήταν μαζί με τους Γκάμα, Κουέστα, Ματέο, Βέλεθ που επίσης ήρθαν το καλοκαίρι εκείνο που η ομάδα της Θεσσαλονίκης επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, μετά από μια περιπέτεια τεσσάρων ετών, από τους βασικούς συντελεστές της ποιοτικής αναβάθμισης του ρόστερ και της διαδοχικής εξασφάλισης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου καθώς και της κατάληψης υψηλών θέσεων στο πρωτάθλημα. Είναι από τους ξένους ποδοσφαιριστές της σύγχρονης ιστορίας του Άρη που άφησε το αγωνιστικό του αποτύπωμα, η προσφορά του εκτιμήθηκε και είναι βέβαιο ότι θα εισπράξει το χειροκρότημα της αναγνώρισης από το κοινό του Άρη.

Μαζί με Σιώπη, Σάσα και Τζέγκο αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά του Άρη στη μεσαία γραμμή, κάνοντας στις τέσσερις σεζόν που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα, 137 συμμετοχές, πετυχαίνοντας οκτώ γκολ και μοιράζοντας 11 ασίστ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το φανταστικό γκολ που σημείωσε στην- παραλίγο- επική ανατροπή κόντρα στη Μόλντε, με απευθείας εκτέλεση φάουλ ή το γκολ στην Τούμπα στο 2-2 τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο ίδιος μιλώντας πριν από λίγους μήνες στο Sportal, είχε μιλήσει με τα πιο θερμά λόγια για τον Άρη και το πέρασμά του από τη Θεσσαλονίκη: «Οι άνθρωποι με κάνουν να νιώθω ότι με θυμούνται ακόμα, ότι έχουν καλές αναμνήσεις από εμένα και αυτό με κάνει να νιώθω πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος που έπαιξα με αυτή τη φανέλα για τέσσερα χρόνια. Νιώθω την ίδια στοργή για τον σύλλογο και πάνω από όλα τα πάντα για τους οπαδούς που είναι αυτοί που κάνουν τον σύλλογο σπουδαίο».