Άρης: Η πρωτιά και η… μοναξιά του αρχισκόρερ Μορόν
i

Μορόν©intime

Άρης: Η πρωτιά και η… μοναξιά του αρχισκόρερ Μορόν

Αλέξης Σαββόπουλος 11:13 - 20.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 29.05.2024

Ο Ισπανός έγινε ο πρώτος παίκτης του Άρη μετά από 43 χρόνια, που κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στη λίγκα, αλλά είχε ελάχιστη υποστήριξη στο σκοράρισμα από τους υπόλοιπους παίκτες του Άρη.

Ο Λόρεν Μορόν συγκαταλέγεται στα επιμέρους κέρδη του Άρη σε μια χρονιά που για τον Άρη, η επιτυχής έκβασή της κρίνεται το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια… ταλαιπωρίας και μέτριων επιλογών, ο Άρης βρήκε έναν πραγματικό… killer για την επίθεση, με πλουραλισμό στον τρόπο που βρίσκει δίχτυα και χάρισμα που μόνο δεινοί σκόρερ διαθέτουν. Από χθες ο Ισπανός πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου του πρώτου σκόρερ στη Stoiximan Super League με 20 γκολ. Μερικά από τα οποία συγκαταλέγονται στα χαιλαιτ της σεζόν, όπως το χθεσινό ποίημα στην ήττα από τον ΠΑΟΚ. Ο Μορόν άφησε στη δεύτερη θέση τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί με 17. Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη φορά μετά από 43 ολόκληρα χρόνια που ο πρώτος σκόρερ της Α’ κατηγορίας αγωνίζεται στους «κίτρινους». Τελευταίος τα είχε καταφέρει ο θρυλικός Ντίνος Κούης, που είχε ανακηρυχθεί πρώτος σκόρερ τη σεζόν 1980/81 με 21 τέρματα.

Η επίδοση του Μορόν, φανερώνει και κάτι ακόμη. Την ελάχιστη στήριξη που είχε στο σκοράρισμα από τους υπόλοιπους παίκτες της επίθεσης του Άρη. Ο Ισπανός βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον δεύτερο πιο παραγωγικό παίκτη στο πρωτάθλημα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που είναι ο Σουλεϊμάνοφ με πέντε, γεγονός που δείχνει τη μοναξιά του 30χρονου αρχισκόρερ του Άρη. Την 3η θέση στους σκόρερ καταλαμβάνουν δυο παίκτες. Ο Αλβαρο Σαμόρα και ένας αμυντικός, ο Φαμπιάνο που έχουν από τέσσερα και ακολουθούν οι Σαβέριο, Νταρίντα που έκλεισαν με τρία γκολ τη σεζόν.