Η σεζόν - ορόσημο του Άρη και η μεγάλη διαφορά με το φετινό ρόστερ
i

© Intime

Η σεζόν - ορόσημο του Άρη και η μεγάλη διαφορά με το φετινό ρόστερ

Πριν τέσσερα χρόνια ο Άρης είχε παρουσιάσει ένα σύνολο, που ήταν άκρως ανταγωνιστικό και κοίταζε στα μάτια τους πάντες. Φέτος, θέλει να κάνει το ίδιο. Και κάτι παραπάνω...

Ο Άρης άφησε πίσω του, την περασμένη σεζόν -κάτι το οποίο μόνο εύκολο δεν ήταν- και έχει μπει στη νέα χρονιά με τους στόχους του να είναι γνωστοί: Να είναι όσο πιο ανταγωνιστικός γίνεται και να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο με το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία και φυσικά να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Το τελευταίο ειδικά αποτελεί διακαής πόθος τόσο των ανθρώπων του συλλόγου όσο και των οπαδών. Τα 54 χρόνια χωρίς τρόπαιο για έναν σύλλογο με τη φανέλα και την ιστορία του Άρη είναι πάρα πολλά και οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να ξορκίσουν την κατάρα και να χαρίσουν στον κόσμο τους, κάτι που περιμένει παραπάνω από μισό αιώνα.

Είναι πολύ νωρίς γι' αυτά ακόμα όμως. Το καλό για τους Θεσσαλονικείς είναι πως απ' ότι φαίνεται όχι μόνο δεν τους πήρε από κάτω η αποτυχία της περασμένης σεζόν, αλλά βγήκαν και πιο δυνατοί μέσα από αυτή. Και φέτος έχουν φτιάξει ένα γεμάτο ρόστερ με μπόλικη ποιότητα, προκειμένου να παρουσιάσουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν.

Άρης όπως τέσσερα χρόνια πριν...

Και αν είναι να θυμίζει κάποια από τις ομάδες των προηγούμενων σεζόν, ας είναι με αυτή της σεζόν 2020-21. Της πιο επιτυχημένης χρονιάς από τότε που έχει επιστρέψει ο Άρης στα μεγάλα σαλόνια. Με τον Άκη Μάντζιο και τότε στο τιμόνι (είχε αντικαταστήσει τον Ένινγκ στο ξεκίνημα της σεζόν) οι Θεσσαλονικείς είχαν τερματίσει στη 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στην 3η θέση στα playoffs (στο -3 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ).

Το ρόστερ της ομάδας τότε ήταν πολύ καλό με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όπως Σαντέ Σίλβα, Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Ντάνιελ Μαντσίνι και πολλούς άλλους. Ωστόσο, ρίχνοντας μία ματιά στο ρόστερ του φετινού Άρη -το οποίο ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί στο 100%- αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν έχει να ζηλέψει κάτι από την τότε ομάδα.

Μεταγραφές όπως αυτή του Μόντσου, του Σιφουέντες, του Μάγιο, του Σίστο κλπ έχουν ανεβάσει επίπεδο τον Άρη, ενώ κράτησε και κάποιους βασικούς πυλώνες από πέρυσι (Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Μάνου Γκαρθία, Φετφατζίδη). Κάτι το οποίο έχει επίσης τη σημασία του, γιατί ο «κορμός» παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Αλλά τώρα και με σέντερ φορ!

Ίσα ίσα, που σε σχέση με την ομάδα του 2020-2021 η φετινή έχει κι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Έχει σέντερ φορ! Οι «κιτρινόμαυροι» τότε είχαν μόνο τον Δημήτρη Μάνο, ενώ είχε έρθει και ο Κώστας Μήτρογλου, που δεν κατάφερε ποτέ ούτε καν να πλησιάσει τα στάνταρ του. Αυτή ήταν η μεγάλη «πληγή» τους, που ίσως και να τους στέρησε τη 2η θέση. Φέτος, ο Άρης έχει έναν από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος, που ακούει στο όνομα Λορέν Μορόν.

Βέβαια, η παραμονή του δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρη, αλλά η διοίκηση του συλλόγου κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει τον Ισπανό στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα κι αν δεν το καταφέρει όμως, είναι δεδομένο ότι θα κινηθεί στην αγορά και δεν θα κάνει... τσιγκουνιές για να φέρει ένα βασικό επιθετικό. Όπως και να 'χει λοιπόν, αυτή τη φορά η γραμμή κρούσης δεν αναμένεται να αποτελέσει «πληγή» για τον Άρη.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!