Άρης: Η σημασία της έδρας ως προς την επίτευξη του στόχου
i

©intime

Άρης: Η σημασία της έδρας ως προς την επίτευξη του στόχου

Γιατί το επόμενο δίμηνο, ως την διακοπή των Χριστουγέννων, είναι πολύ πιθανό να μας δείξει αν ο Άρης μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Τα πέντε παιχνίδια στο Βικελίδης που ενδέχεται να εκτοξεύσουν την συγκομιδή και τις φιλοδοξίες του.

Το δείγμα γραφής του Άρη, μετά τις επτά πρώτες στροφές του πρωταθλήματος κρίνεται θετικό. Το γκρουπ του Άκη Μάντζιου δείχνει να έχει αρκετές δυνατότητες, μαζί και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το που μπορεί να φτάσει, είναι αρκετά νωρίς για να εκτιμηθεί. Ένα είναι όμως το βέβαιο. Ότι ως τη διακοπή των Χριστουγέννων, θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, για το… ταβάνι των φετινών στόχων του και κυρίως για το μεγάλο δέλεαρ της παρουσίας στην τελική τετράδα των playoffs.

Εξηγούμε το γιατί. Ως τις 23 Δεκεμβρίου λοιπόν που ο Άρης ταξιδεύει στην Τρίπολη για τον αγώνα με τον Αστέρα, έχει να δώσει συνολικά εννιά παιχνίδια πρωταθλήματος (αφαιρούμε τα δυο με την ΑΕΚ για το Κύπελλο μιας και αφορούν άλλη διοργάνωση). Από αυτά, τα πέντε είναι στο Κλεάνθης Βικελίδης. Μέχρι την 16η αγωνιστική δηλαδή ο Άρης υποδέχεται στην έδρα του Καλλιθέα, Λεβαδειακό, ΝΠΣ Βόλο, Ατρόμητο και Πανσερραϊκό.

Πέντε ματς δηλαδή που μπορεί δυνητικά να του δώσουν ως και 15 βαθμούς εφόσον κάνει το απόλυτο ή τουλάχιστον έχει τις λιγότερες απώλειες. Γίνεται αυτομάτως αντιληπτό, ότι η έδρα του, εφόσον μετατραπεί σε απόρθητο κάστρο, ενδέχεται μέχρι τις γιορτές να έχει θρέψει τη φιλοδοξία του να καλλιεργήσει τους υψηλούς στόχους, αποδεικνύοντας παράλληλα σε αυτούς που δεν τον υπολόγιζαν πριν από την έναρξη της σεζόν, ότι φέτος μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω και να παραμείνει άκρως ανταγωνιστικός ως το φινάλε του φετινού μαραθωνίου.

Οι κιτρινόμαυροι ενδιάμεσα έχουν να παίξουν με Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό, ΑΕΚ και Αστέρα μακριά από το Βικελίδης. Δυο ντέρμπι δηλαδή αλλά και δυο ματς με καλές ομάδες σε απαιτητικές έδρες. Ο Αρης έχει μπροστά του ένα δίμηνο γεμάτο από εξετάσεις χαρακτήρα και αντοχών.

Καλείται μέχρι τότε να δείξει ότι δεν λυγίζει από το βάρος του ΠΡΕΠΕΙ που γεννάται από τα πέντε ματς στην έδρα του, γιατί αν καταφέρει μέχρι τις γιορτές να έχει κάνει μια καλή συγκομιδή, αξιοποιώντας ως επί το πλείστον το Κλεάνθης Βικελίδης, θα μπορεί, ενισχυμένος στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, να μπει με περίσσεια αυτοπεποίθηση στο δεύτερο μισό της σεζόν.