Άρης: Η χρονιά κριτήριο του Παναγίδη
i

Παναγίδης©intime

Άρης: Η χρονιά κριτήριο του Παναγίδη

Αλέξης Σαββόπουλος 16:55 - 28.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 28.07.2024

Μετά το βάπτισμα του πυρός την περασμένη σεζόν, ο 20χρονος παίκτης έχει μπροστά του μια δεύτερη χρονιά απαιτήσεων που θα μας δείξει τον δικό του… πήχη.

Ο Μιχάλης Παναγίδης ήταν από τα ελάχιστα κέρδη που άφησε η περσινή σεζόν του Άρη. Η ένδεια επιλογών στα άκρα της επίθεσης και η τόλμη του Μάντζιου, τον έριξαν ξαφνικά στα βαθιά και από το πουθενά βρέθηκε να ολοκληρώνει τη χρονιά με 16 συμμετοχές, οι 13 εκ των οποίων στο βασικό σχήμα, που θα ήταν και περισσότερες αν δεν είχε ένα τραυματισμό στη γάμπα. Σχεδόν ταυτόχρονα με το βάπτισμα του πυρός στη Stoiximan Super League, ήρθε και η κλήση στην Εθνική Ελπίδων με την οποία σημείωσε και το πρώτο του γκολ.

Έχοντας συμπληρώσει τα 20, ο Παναγίδης συστήθηκε στο κοινό ως ένα από τα λίγα πρότζεκτ των τμημάτων υποδομής, με δυνατότητα καθιέρωσης στην 1η ομάδα. Αγωνίστηκε κατά βάση ως αριστερός εξτρέμ με αξιοσημείωτη για την απειρία του τακτική προσήλωση αλλά και με εμφανή τη βελτίωση που χρειάζεται στο να γίνει πιο απειλητικός στο επιθετικό τρίτο. Εν μέρει αυτό μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι κλήθηκε να αγωνιστεί σε θέση που δεν είναι η φυσική του, αφού στη 2η ομάδα, έπαιζε κυρίως στον άξονα.

Η φετινή, 3η του κατά σειρά επαγγελματική χρονιά, είναι και η πιο καθοριστική για την εξέλιξή του και τον ρόλο που καλείται να κερδίσει σε ένα ρόστερ που λίαν συντόμως θα υποστεί κατακλυσμιαίες αλλαγές σε όλες τις θέσεις. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, αλλά πλέον και οι απαιτήσεις από τον ίδιο μεγαλύτερες, μετά τον περσινό… μήνα του μέλιτος. Είναι κάτι που το γνωρίζει και ο νεαρός που, εκτός όλων των άλλων, εισέρχεται και στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και θα πρέπει να πείσει το club, να προχωρήσει σε επέκταση, αλλάζοντας και το οικονομικό του status.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να απεκδυθεί τον τίτλο του ταλέντου και να ενηλικιωθεί αγωνιστικά. Να γίνει πιο επιδραστικός στο παιχνίδι του, να βελτιώσει τις αδυναμίες του, να αλλάξει τον ρυθμό και τις εντάσεις. Ο Μάντζιος, ειδικά στο ξεκίνημα (στα φιλικά) αλλά και στα επίσημα, όσο το ρόστερ είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, θα του δώσει ευκαιρίες. Χθες, κόντρα στη Ντόρντρεχτ, δοκιμάστηκε για παράδειγμα στο ρόλο του αριστερού μπακ, παίζοντας 90λεπτο. Στο χέρι του είναι να τις αρπάξει και να διαβεί το κατώφλι της ποδοσφαιρικής ωρίμανσης, τονώνοντας και το πενιχρό ελληνικό στοιχείο του club.