Άρης: Κυνηγάει τη δύσκολη περίπτωση του Ρόμπιν Κουέισον

Φωτ. IMAGO

Άρης: Κυνηγάει τη δύσκολη περίπτωση του Ρόμπιν Κουέισον

Αλέξης Σαββόπουλος 19:16 - 14.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:21 - 14.09.2024

Ο 30χρονος Σουηδός είναι μια από τις βασικές επιλογές του Άρη για την επίθεση από την λίστα των ελεύθερων, αλλά συνάμα και με σημαντικό βαθμό δυσκολίας.

Η λίστα των ελεύθερων επιθετικών από την οποία ο Άρης προσπαθεί να βρει τον παίκτη που αναζητά για την ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής περιλαμβάνει μερικές αρκετά αξιόλογες περιπτώσεις. Μια από αυτές είναι και ο Ρόμπιν Κουέισον. Ο 30χρονος Σουηδός επιθετικός, ο οποίος έμεινε ελεύθερος τον Ιούλιο από την Αλ Ετιφάκ και παραμείνει δίχως ομάδα, αλλά έχει πολύ υψηλό κασέ, κάτι που μαρτυρούν και οι ετήσιες απολαβές, άνω των 2εκ που είχε στη Σαουδική Αραβία. Ο Άρης έχει κάνει την πρόταση στον Σουηδό, με τα λεφτά στα οποία μπορεί να φτάσει, τον πιέζει αρκετά να απαντήσει και περιμένει ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αν και γνωρίζει ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Ο Σουηδός με καταγωγή από την Γκάνα παίκτης, που έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται τόσο ως φορ όσο και ως δεύτερος επιθετικός αλλά και winger, τον Μάρτιο του ΄20 έφτασε να αποτιμάται ως και 13 εκ ευρώ, όταν αγωνιζόταν στη Μάιντζ. Στο πρωτάθλημα της Σουηδικής Αραβίας κατέγραψε 68 συμμετοχές, με 16 γκολ και τρεις ασιστ. Στην πατρίδα του ο Σουηδός φορ, άρχισε την καριέρα του από την ΑΪΚ Στοκχόλμης με την οποία είχε 63 παιχνίδια, σημειώνοντας οκτώ γκολ. Το 2014 μεταπήδησε στην Παλέρμο, στην οποία παρέμεινε για 3 χρόνια, καταγράφοντας 66 εμφανίσεις και 7 γκολ.

Το 2017 έκανε το μεγάλο άλμα στην Γερμανία και την Μάιντζ, στην οποία σημείωσε 31 γκολ σε 123 συμμετοχές. Όσον αφορά την Εθνική του ομάδα, είναι διεθνής από το 2013, έχοντας καταγράψει μέχρι στιγμής 52 συμμετοχές και 14 γκολ. Τελευταία του συμμετοχή ήταν τον Νοέμβριο του 2023.