Έκανε τα εύκολα δύσκολα ο Ολυμπιακός, αλλά έφυγε με «τεσσάρα» από το... κόκκινο «Alphamega»

O Bέλντε και ο Μπιέλ στο Άρης Λεμεσού - Ολυμπιακός

i

© Intime

Έκανε τα εύκολα δύσκολα ο Ολυμπιακός, αλλά έφυγε με «τεσσάρα» από το... κόκκινο «Alphamega»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:26 - 10.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:51 - 10.08.2024

Μπροστά στον κόσμο του που ήταν εντυπωσιακός, ο Ολυμπιακός έδειξε πως δεν θα δυσκολευτεί κόντρα στον Άρη Λεμεσού. Ο σύλλογος του Πειραιά όμως ολιγώρησε και βρέθηκε στο 3-2 (από 3-0), παρόλα αυτά ο Μπακούλας σφράγισε το τελικό 4-2 πριν το φινάλε.

Ασύλληπτος σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο Κρίστοφερ Βέλντε, ο οποίος έβαλε ξανά το λιθαράκι του στη νίκη που πήρε ο Ολυμπιακός. Ένας Ολυμπιακός που έκανε τα εύκολα δύσκολα στο... κατακόκκινο «Alphamega», επικρατώντας ωστόσο του Άρη Λεμεσού με 4-2 στο τελευταίο φετινό του φιλικό. 

Από νωρίς οι Πειραιώτες έδειξαν τις προθέσεις τους, πιέζοντας με το «καλημέρα» για ένα γρήγορο γκολ. Το «καμπανάκι» ήρθε στο 11ο λεπτό, όταν ο Βέλντε εκμεταλλεύτηκε τη συνεργασία των Μπιέλ - Γιάρεμτσουκ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η προειδοποίηση δεν ανησύχησε τον Άρη και αυτό το πλήρωσε λίγο αργότερα. Στο 16ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βέλντε από αριστερά, ο Ντόη πήρε την πρώτη κεφαλιά και στην ουσία έστρωσε στον Άμπι, που από το δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-1.

Ακολούθησε το… ερυθρόλευκο πάρτι στο «Alphamega». Στο 21ο λεπτό ο Ντόη με πείσμα έκλεψε από τον Νίκολιτς και τον Κορέια, έστρωσε στον Βέλντε και εκείνος έστειλε «καρφί» την μπάλα στα δίχτυα του Σωφρονίου για το 2-0. Λίγο αργότερα (23’) ήρθε και το τρίτο γκολ, το οποίο πέτυχε ξεκούραστα ο Μπιέλ. Έπειτα από τραγικό λάθος μετά από ασυνεννοησία του Σωφρονίου με τον Γιαγκο, ο Παπακανέλλος έκλεψε και έδωσε στον Ισπανό, που προ κενής εστίας έκανε το 3-0.

Στο 26’ ο Μπιέλ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 4-0, με την προσπάθειά του να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Κύπριου γκολκίπερ. Από την άλλη, οι Κύπριοι απείλησαν με τον Μαγιαμπέλα να βγάζει στην καρδιά της περιοχής την μπάλα και τον Κβιλιτάια να μην μπορεί να νικήσει τον Πασχαλάκη. Άλλο τέρμα δεν σημειώθηκε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 3-0. 

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά έχοντας τον έλεγχο, όμως με δεδομένο το σκορ σίγουρα δεν είχε την ίδια ανάγκη για ένα γκολ. Παρόλα αυτά το πέτυχε με τον Γιάρεμτσουκ (55’), ωστόσο αυτό ακυρώθηκε για οφσάιντ του Παπακανέλλου, που επηρέαζε τον αντίπαλο κίπερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κβιλιτάια ήταν ξανά μοιραίος, αφού ανενόχλητος σε τετ-α-τετ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι. 

Σε εκείνο το σημείο ο Σπιλέφσκι άλλαξε όλη την ενδεκάδα και αυτό έδωσε στον Άρη τη δυνατότητα να απειλήσει με τον Γιανίκ Γκομίς, ο οποίος στο 66' είδε την προσπάθειά του να σταματάει στη γραμμή από τον Άμπι. Με το ματς να μπαίνει στο τελευταίο τέταρτο, ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά, αφού αμφότεροι οι σύλλογοι έδειχναν να συμβιβάζονται με το αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, ο Άρης Λεμεσού έφτασε στη μείωση.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ο Σεμέδο έκανε κούρσα από δεξιά, έβγαλε στον Μπένγκτσον και εκείνος από το δεύτερο δοκάρι σκόραρε για το 3-1, στο 78ο λεπτό. Στο 84' ήρθε ένα ακόμα τέρμα και το πέτυχαν ξανά οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μείωσαν σε 3-2. Ο Γκομίς ξέφυγε από τον Άμπι και από αριστερά με ένα διαγώνιο σουτ σκόραρε για το 3-2. Εκεί όμως ήρθε η αντίδραση και τελικά ο Ολυμπιακός πέτυχε το τέταρτο γκολ, σφραγίζοντας τη νίκη στο «Alphamega». Στο 89' ο Μασούρας έστρωσε εξαιρετικά στον Μπακούλα και εκείνος με δυνατό σουτ από τον άξονα έκανε το 4-2. Βέβαια, και πάλι ο Σεμέδο βρέθηκε κοντά στο να μειώσει εκ νέου, εντούτοις η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Άρης Λεμεσού: Σωφρονίου, Μουσούντα, Κοκόριν, Κβιλιτάια, Γιαγκό, Μαγιαμπέλα, Νίκολιτς, Στρούσκι, Μοντνόρ, Ουρόσεβιτς, Κορέια

Ολυμπιακος: Πασχαλάκης, Ρόντινεϊ, Μπιανκόν, Άμπι, Ορτέγκα, Ντόη, Μουζακίτης, Παπακανέλλος, Βέλντε, Μπιέλ, Γιάρεμτσουκ