Αρης: Με στόχο να παραμείνει ψηλά και να εκμεταλλευτεί την πίεση του Παναθηναϊκού
i

Μάντζιος@intime

Αρης: Με στόχο να παραμείνει ψηλά και να εκμεταλλευτεί την πίεση του Παναθηναϊκού

Πως ετοιμάστηκε η ομάδα της Θεσσαλονικης για το πιο σπουδαίο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής. Το πλάνο ενδεκάδας και η κεντρική ιδέα στο γήπεδο.

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται στο ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αρη. Ενα ματς στο οποίο οι δυο ομάδες μπαίνουν από διαφορετική αφετηρία. Οι γηπεδούχοι στριμωγμένοι στα σχοινιά, με φοβερή πίεση στις πλάτες τόσο του προπονητή όσο και των παικτών, για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους βγάλει από τη δύσκολη θέση και -κυρίως- θα τους φέρει λίγο πιο κοντά στις πρώτες θέσεις γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δουν την ψαλίδα να μεγαλώνει.

Ο Αρης πάει στο ντέρμπι με σύμμαχο την καλή ψυχολογία που του προσφέρουν οι τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και η καλή εικόνα στα άλλα δυο ντέρμπι που έχει δώσει και έχει κερδίσει, με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Αντιλαμβάνεται ότι έχει μπροστά του μια ευκαιρία να εδραιωθεί με μια νίκη στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα και να πείσει και… τους άπιστους Θωμάδες ότι είναι ομάδα που θα διεκδικήσει πράγματα στη σεζόν, εκμεταλλευόμενος και το κακό μομέντουμ του αντίπαλου. Δεν τον διακατέχει όμως και καμία φοβερή πίεση, αφού ακόμη και στο αρνητικό σενάρια μιας ήττας, δεν θα αλλάξουν ουσιαστικά πολλά πράγματα αφού ψηλά είναι και ψηλά θα παραμείνει.

Ο Μάντζιος δούλεψε με απόλυτη ηρεμία μέσα στην εβδομάδα για το απογευματινό ματς, και δεν έχει λόγο να αλλάξει και πολλά πράγματα στην ενδεκάδα του. Μόνο 1-2 παρεμβάσεις που έχουν όμως λογική. Οπως του Βέλεθ σε περίπτωση που ο Φαμπιάνο (λόγω της ίωσης που πέρασε) κριθεί ανέτοιμος ή του Φρίντεκ αντί του Χουάνκαρ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Μια θέση επίσης διεκδικούν και οι Σίστο, Σουλεϊμάνοφ στα αριστερά της επίθεσης.

Εκείνο που ίσως διαφοροποιηθεί λίγο είναι η τακτική προσέγγιση. Κατά βάση θα είναι αυτή που εφαρμόζει ο έλληνας τεχνικός στα ντέρμπι αλλά προσαρμοσμένη στην εξουδετέρωση των ατού του αντίπαλου και παράλληλα, της εκμετάλλευσης των αδυναμιών του. Δηλαδή λίγο πιο χαμηλά στο γήπεδο, λίγο πιο κοντά οι γραμμές ώστε να κλέψουν μπάλες και να χτυπήσουν στην επιθετική μετάβαση, βρίσκοντας την ομάδα του Αλόνσο σε ανισορροπία.

«Γκέλα» της ΑΕΚ και... χαμόγελα για τους άλλους τέσσερις: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:59 - 26.10.2024

«Γκέλα» της ΑΕΚ και... χαμόγελα για τους άλλους τέσσερις: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε της ΑΕΚ και της στέρησε τρεις πολύτιμους βαθμούς, κάτι που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν Παναιτωλικός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης. Η βαθμολογία της Stoiximan Super League.