Άρης: Με το βλέμμα από τώρα και στην επόμενη χρονιά
i

Νταρίντα©intime

Άρης: Με το βλέμμα από τώρα και στην επόμενη χρονιά

Τι μαρτυρούν οι κινήσεις ωριμότητας και έγκαιρου προγραμματισμού του Άρη να επεκτείνει το συμβόλαιο του Μορόν, να κρατήσει τον Νταρίντα και να επιδιώξει να αγοράσει από τώρα τον Σιφουέντες.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, λένε και πολύ σωστά ο Άρης εσχάτως δείχνει να ακολουθεί πιστά το γνωστό ρητό, φροντίζοντας να βάζει έγκαιρα σε μια σειρά τις εκκρεμότητες που έχει με το ρόστερ του. Ή τουλάχιστον να τις δρομολογεί με σκοπό να τις τακτοποιήσει το επόμενο- σύντομο- διάστημα.

Μπορεί κάποιος να πει ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη, αφού δεν έχει βγει καν ο Οκτώβριος και η αλήθεια είναι ότι ο Άρης δεν μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν σε τέτοια υψηλά επίπεδα προγραμματισμού, όσον αφορά τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Ειδικά εφόσον δεν υπάρχει στο οργανόγραμμα, κάποιος που να είναι επιφορτισμένος με το κομμάτι αυτό (τεχνικός διευθυντής).

Από το καλοκαίρι που μας πέρασε πάντως, κατέστη ευδιάκριτη μια σταδιακή αλλαγή στον τρόπο που λειτουργεί το club και στο διάστημα των 4-5 μηνών που έχει μεσολαβήσει από τον χαμένο τελικό του Βόλου ως και σήμερα, έχουν σημειωθεί άλματα προόδου.

Παρέμειναν στο ρόστερ Κουέστα και Φαμπιάνο, επέκτεινε το συμβόλαιό του ο Λόρεν Μορόν, το ίδιο λογικά θα συμβεί και με τον Νταρίντα ενώ στα άμεσα σχέδια του Θόδωρου Καρυπίδη είναι να αγοράσει από την Ρέιντζερς και τον Σιφουέντες αλλά και να διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες με το ρόστερ.

Έχοντας δηλαδή καταφέρει να κρατήσει ένα σημαντικό και αρκετά ποιοτικό κορμό 13-14 παικτών -που ενδεχομένως να αυξηθεί με τις κινήσεις του Ιανουαρίου- θα έχει την άνεση αφενός να επιλέξει με μεγαλύτερη άνεση ποιους ακόμη σκοπεύει να διατηρήσει στο ρόστερ του από αυτούς των οποίων τα συμβόλαια λήγουν τον επόμενο Ιούνιο (Βέλεθ, Χουάνκαρ, Παναγίδης, Μοντόγια, Σαβέριο, Φετφατζίδης) και αφετέρου να κινηθεί απολύτως στοχευμένα και έγκαιρα ώστε να καλύψει τα κενά του στις δυο επόμενες μεταγραφικές περιόδους, χωρίς να χρειαστεί το συνηθισμένο τα προηγούμενα χρόνια ράβε- ξήλωνε.

Είναι προφανές ότι ο Αρης… βάζει από τώρα λεφτά στην τράπεζα για το επόμενο καλοκαίρι, εφόσον με το καλό εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και κληθεί να αγωνιστεί αρκετά νωρίς στα προκριματικά. Θέλει ξεκάθαρα να μπορεί ο προπονητής να στηριχτεί στα πρώτα παιχνίδια σε ποδοσφαιριστές που θα έχουν συμβόλαιο αλλά και σημαντικό ρόλο στην φετινή ομάδα και να αποφύγει να πατήσει την μπανανόφλουδα των προηγούμενων ετών και των πρόωρων αποκλεισμών λόγω ελλιπούς ρόστερ.