Άρης: Μια διακοπή… λουκούμι για αρκετούς
i

Κουάισον©intime

Άρης: Μια διακοπή… λουκούμι για αρκετούς

Αλέξης Σαββόπουλος 16:20 - 07.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:21 - 07.10.2024

Για ποιους ποδοσφαιριστές του Άρη είναι «βάλσαμο» το δεύτερο international break και ποια είναι τα οφέλη που θα έχει για τον προπονητή του Άρη.

Ο Άρης εισήλθε στο δεύτερο international break μέσα σε ένα κλίμα ικανοποίησης και απόλυτης ηρεμίας, που του δίνουν οι τρεις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, και το γεγονός ότι καταλαμβάνει την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η δεύτερη διακοπή έρχεται σε ένα ιδανικό διάστημα για την ομάδα του Άκη Μάντζιου για δυο λόγους. Ο ένας αφορά ξεκάθαρα τη δουλειά που έχει στο μυαλό του να κάνει ο προπονητής του Άρη με τους συνεργάτες του σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού που επιδέχονται βελτίωσης με δεδομένο ότι αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές εντάχθηκαν με καθυστέρηση και δεν έχουν προλάβει να αφομοιωθούν πλήρως.

Ο δεύτερος και πιο σημαντικός αφορά ένα γκρουπ παικτών που για διάφορους λόγους, δεν είναι στα επιθυμητά επίπεδα και το διάστημα της διακοπής θα τους βοηθήσει να καλύψουν ένα μέρος από το χαμένο έδαφος. Σε αυτή την κατηγορία, σε περίοπτη θέση, βρίσκεται το όνομα του Ρόμπιν Κουάισον, που με τη Λαμία έκανε την πρώτη ολιγόλεπτη συμμετοχή του αλλά είναι φανερό ότι τον έχει επηρεάσει η εννεάμηνη απουσία αγώνων. Για τον Σουηδό κάθε διακοπή είναι ευεργετική αφού και τα επίπεδα φυσικής του κατάστασης θα βελτιώνει και θα προσαρμόζεται στην αγωνιστική φιλοσοφία της νέας του ομάδας.

Στην ίδια πάνω- κάτω κατηγορία είναι και ο Χουάνκαρ που κλήθηκε εσπευσμένα να καλύψει το περασμένο Σάββατο το κενό του ασθενούς Φρίντεκ. Ο Ισπανός βέβαια έχει λίγο παραπάνω χρόνο από τον Κουάισον στον Άρη αφού εντάχθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά κι αυτός χρειάζεται το χρόνο του αφού δεν έκανε προετοιμασία.

Χρήσιμη είναι η διακοπή και για τον έτερο αριστερό μπακ των κιτρινόμαυρων, τον Φρίντεκ που υπέγραψε λίγες μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος (14/8) και η προσαρμογή του ήταν… βίαιη εξαιτίας της ανάγκης που υπήρχε στο αριστερό άκρο. Μπήκε κατευθείαν, αγωνίστηκε βασικός και στα έξι πρώτα παιχνίδια (πέντε 90λεπτα) και τώρα χρειάζεται διαχείριση. Κάτι που χρειάζεται και ο ελαφρά κουρασμένος στο παιχνίδι με τη Λαμία, Σιφουέντες που επίσης ήρθε λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και έκτοτε παίζει αδιάλειπτα.

Απόλυτα έτοιμος μετά τη νέα διακοπή θα είναι και ο Νταρίντα που φέτος βίωσε μια ιδιαίτερη συνθήκη. Έχασε λόγω τραυματισμού σχεδόν όλη την προετοιμασία και τα φιλικά. Ο Τσέχος έχει αγωνιστεί μόλις μια φορά βασικός στο πρωτάθλημα, στην ήττα με 3-2 από τον ΟΦΗ, αλλά η εμφάνισή του στον αγώνα Κυπέλλου με τον Εθνικό όπου αγωνίστηκε πάλι βασικός, έδειξε ότι σιγά-σιγά επιστρέφει στα γνωστά του στάνταρντ. Σε νέο ρόλο φέτος βέβαια (κυρίως από τον πάγκο) αλλά πάντα χρήσιμος και απαραίτητος.

Υπάρχει και η ειδική κατηγορία των παικτών που ταλαιπωρήθηκαν ή ταλαιπωρούνται ακόμη από τραυματισμό. Εδώ βρίσκουμε τους Φαμπιάνο, Μάγιο και Βέλεθ. Ο Βραζιλιάνος επανήλθε κόντρα στην Λαμία μετά από τρία παιχνίδια απουσίας λόγω μυϊκού προβλήματος. Ο 33χρονος στόπερ, δεν συμμετείχε στην προετοιμασία αφού ανανέωσε το συμβόλαιό του στις 14 Αυγούστου και τώρα που επανήλθε από τον τραυματισμό του θα αξιοποιήσει τη διακοπή για να είναι έτοιμος με την Καλλιθέα.

Απόλυτα έτοιμος με την αθηναϊκή ομάδα, θα είναι μετά τη διακοπή και ο Ούγκο Μάγιο που ήταν στον πάγκο με τη Λαμία. Άλλος ένας παίκτης που απαιτεί ειδική διαχείριση αφού μέχρι τις αρχές Ιουλίου αγωνιζόταν με την Ιντερνασιονάλ στη Βραζιλία και ήρθε στον Άρη με την ολοκλήρωση και του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας. Τέλος υπάρχει και ο Βέλεθ που τραυματίστηκε στην Τούμπα και θα προσπαθήσει να αποθεραπευτεί στη διακοπή.

Μην ξεχνάμε ότι μετά την διακοπή και μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα στις 27 Οκτωβρίου, ακολουθεί και το πρώτο ματς του κυπέλλου με την ΑΕΚ, επομένως ο προπονητής του Άρη θα χρειαστεί επιπλέον επιλογές για το ροτέισον που θα γίνει.