Αρης: Νέο «χτύπημα» και με τον Σιφουέντες από την Ρέιντζερς για το «8» (vids)

Φωτ. IMAGO

Αρης: Νέο «χτύπημα» και με τον Σιφουέντες από την Ρέιντζερς για το «8» (vids)

Αλέξης Σαββόπουλος 10:00 - 26.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 26.07.2024

Ο Άρης συμφώνησε με τους Σκοτσέζους και παίρνει δανεικό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς 5 εκατ. τον 25χρονο διεθνή μέσο από το Εκουαδόρ.

Το μεταγραφικό ντεμαράζ του Άρη συνεχίζεται και μετά τους Σίστο, Σισέ και Μάγιο, οι κιτρινόμαυροι προχωρούν και στην απόκτηση του 25χρονου Χοσέ Άντονι Σιφουέντες που ανήκει στην Ρέιντζερς και είναι η επιλογή του Άρη για τον άξονα της μεσσίας γραμμής και πιο συγκεκριμένα για το «8». Ο παίκτης από τον Ισημερινό που ήταν στην αποστολής της χώρας του στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα (δίχως να αγωνιστεί όμως) δεν υπολογίζεται από τους Σκοτσέζους και ο Άρης συμφώνησε να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, βάζοντας και μια υποχρεωτική οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι ύψους 5εκ ευρώ. Πρόκειται για παίκτη που το κασέ του στη σκωτσέζικη ομάδα είναι πάνω από 1εκ και λογικά ένα μέρος θα καλύψει και η ομάδα του με την οποία έχει συμβόλαιο ως το 2027.

Ο γεννημένος στις 12 Μαρτίου του 1999 με ύψος 1,78 κεντρικός μέσος με τα χαρακτηριστικά ενός box to box χαφ που μπορεί να παίξει και διπλό εξάρι, ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του παίζοντας σε Universidad Católica και στη συνέχεια δανεικός στην América de Quito. Τον Ιανουάριο του 2020 τον αγόρασε έναντι 1εκ η Λος Άντζελες Γκάλαξι με την οποία έκανε συνολικά 121 εμφανίσεις με 15 γκολ και 20 ασιστ, κατακτώντας με την ομάδα του MLS το νταμπλ του 2022 ενώ την επόμενη χρονιά έφτασε και στον τελικό του CONCACAF Champions League.

https://www.youtube.com/watch?v=owILJMqarEI

Τον Αύγουστο του 2023 ο Σιφουέντες έκανε το άλμα στην Ευρώπη για λογαριασμό της Ρέιντζερς που έβγαλε από τα ταμεία της 1,2 εκ για να τον αποκτήσει. Έκανε ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Σερβέτ και ως τον περασμένο Γενάρη που παραχωρήθηκε δανεικός στην Κρουζέιρο, μέτρησε 20 συμμετοχές. Στην Βραζιλία δεν έπαιξε πολύ (12 παιχνίδια) και επέστρεψε στην Ρέιντζερς με την οποία έχει συμβόλαιο ως το 2027 και από εκεί φυσικά στον Άρη που θα είναι ο επόμενος προορισμός του.

Ο Σιφουέντες είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες του Εκουαδόρ και έκανε το ντεμπούτο του με την Ανδρών τον Σεπτέμβριο του 2019, μετρώντας μέχρι σήμερα 21 συμμετοχές και παρουσία στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.