Άρης: Ντιαντί, ένα διαμάντι που αρχίζει να λάμπει... με μόλις 50.000 ευρώ το χρόνο
i

Ντιαντί©intime

Άρης: Ντιαντί, ένα διαμάντι που αρχίζει να λάμπει... με μόλις 50.000 ευρώ το χρόνο

Η low cost επιλογή του νεαρού Σενεγαλέζου, το μικρό συμβόλαιο και η εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο.

Ποιος θα το περίμενε ότι μετά από τα πρώτα έξι παιχνίδια, δίπλα στα ονόματα των Μάνου Γκαρθία, Μόντσου, Σιφουέντες, Μορόν, θα έμπαινε στην κιτρινόμαυρη… μαρκίζα κι αυτό του πρωτοεμφανιζόμενου Κλέιτον Ντιαντί. Ενός πιτσιρικά που ήρθε με τη μορφή της μεσο-μακροπρόθεσμης επένδυσης, στις οποίες αρέσκεται εσχάτως το club. Που πριν λίγους μήνες έκλεισε το 18ο έτος της ηλικίας του, αλλά στο χορτάρι τα βάζει σαν ίσος προς ίσος με πιο φτασμένους ποδοσφαιριστές και είναι η ευχάριστη έκπληξη.

Και η… αποθέωση του πετυχημένου σκάουτινγκ αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, αφού μιλάμε για ένα παιδί που έπαιζε σε μια κάποια Guédiawaye FC στην πατρίδα του τη Σενεγάλη, με μοναδικό παράσημο τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 ετών με την Εθνική του ομάδα. Αναμφισβήτητα και της value for money μεταγραφής (ο Αρης θα πληρώσει μεν 1εκ στην ομάδα του), αλλά ο νεαρός Σενεγαλέζος αμείβεται με κάτι λιγότερο από 50.000 ευρώ ετησίως και με τα περιθώρια βελτίωσης που φαίνεται ότι έχει, δεν αποκλείεται να βγάλει και με το παραπάνω τα λεφτά της μεταγραφής του.

Στο ποδόσφαιρο βέβαια χρειάζεται και τύχη και αυτή του χαμογέλασε αμέσως, αλλά δεν του χαρίστηκε τίποτα. Η τιμωρία του Σουλεϊμάνοφ, τα συνεχή πάνω-κάτω του Σαβέριο και η ανετοιμότητα του Σίστο, τον έβαλαν γρήγορα στην ενδεκάδα, αφού ο Μάντζιος, από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία και μετά, είδε ένα παίκτη με φοβερή προοπτική, αγωνιστικό θράσος και φυσικά προσόντα.

Του λείπουν ακόμη κάποια πράγματα, αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό για ένα 18χρονο παιδί που βγήκε πρώτη φορά εκτός συνόρων. Όπως το τελείωμα αφού είναι μέσα στις φάσεις, αλλά και η τακτική πειθαρχία. Το σίγουρο πάντως είναι ότι με την εικόνα πολύ δείχνει ο Ντιαντί, ο Σουλεϊμάνοφ έχει ένα σοβαρό αντίζηλο για τη θέση του δεξιού εξτρέμ. Η για να το θέσουμε σε άλλη βάση, ο Μάντζιος έχει πλέον δυο πολύ αξιόπιστες λύσεις…