Άρης: Ο Φρίντεκ… σπρώχνει στην έξοδο τον Φεράρι

Φωτ. IMAGO

Άρης: Ο Φρίντεκ… σπρώχνει στην έξοδο τον Φεράρι

Αλέξης Σαββόπουλος 20:40 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:41 - 09.08.2024

Γιατί ο 32χρονος Τσέχος αριστερός μπακ είναι πολύ πιθανό να σηματοδοτήσει την αποχώρηση του αργεντινού και γιατί οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και με ένα ακόμη παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Η επικείμενη απόκτηση του Μάρτιν Φρίντεκ με τον οποίο οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές, λύνει σε πρώτη φάση το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει από την έναρξη της φετινής προετοιμασίας ο Άκης Μάντζιος στη θέση του αριστερού μπακ. Ο έμπειρος Τσέχος με τις γεμάτες χρονιές και τις συστάσεις του Μπράμπετς έρχεται την κατάλληλη στιγμή και η προσθήκη του στο ρόστερ, είναι πολύ πιθανό να σηματοδοτήσει μια αντίθετη διαδρομή για τον Φράνκο Φεράρι.

Για τον αργεντινό μπακ που έχει αγωνιστεί μόλις σε ένα φιλικό παιχνίδι, η διάθεση που υπάρχει στο club και φαίνεται να κερδίζει έδαφος αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί τρόπος για να αποχωρήσει αφού και ευπαθής στους τραυματισμούς είναι και αγωνιστικά η ομάδα αναζητεί κάτι καλύτερο. Ο Φρίντεκ συνολικά μοιάζει να είναι μια αναβάθμιση, ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι έρχεται για δεύτερος. Βάσει των στοιχείων που έχουν συλλέξει για αυτόν οι άνθρωποι του Άρη, είναι πιο ισορροπημένος, έχει καλύτερα ανεβάσματα και μεγαλύτερη συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι, είναι τακτικά πιο πειθαρχημένος, χρησιμοποιεί και τα δυο πόδια, μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως αμυντικό χαφ, όσο και ως αριστερό στόπερ σε τριάδα πίσω και φυσικά προέρχεται από μια σχολή ποδοσφαίρου που ξέρεις πάνω-κάτω τι μπορεί να σου δώσει με δυο πού χαρακτηριστικά παραδείγματα εντός ομάδας, τους Νταρίντα και Μπράμπετς.

Ένας ακόμη λόγος που ενισχύει την πιθανότητα να λυθεί η συνεργασία με τον Φεράρι είναι ότι οι κιτρινόμαυροι σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές και με έναν ακόμη αριστερό μπακ που μάλιστα προορίζεται για βασικός, αν καταφέρει και αποσπάσει το ΟΚ ο Αρης. Φαίνεται δηλαδή ως ειλημμένη απόφαση της ομάδας της Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε μια ολική αναδόμηση της… προβληματικής πέρσι, αριστερής πλευράς της άμυνας.