Άρης: Ο Κογιάδο, η Σαουδική Αραβία, η σχέση με την Μπέτις και τα εμπόδια

Άλεξ Κογιάδο

i

©fcbarcelona

Άρης: Ο Κογιάδο, η Σαουδική Αραβία, η σχέση με την Μπέτις και τα εμπόδια

Αλέξης Σαββόπουλος 18:22 - 11.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:22 - 11.06.2024

Όλα τα δεδομένα της δύσκολης περίπτωσης του 25χρονου Ισπανού μεσοεπιθετικού που είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή υπ’ αριθμόν ένα στόχος του Άρη.

Ο Άλεξ Κογιάδο είναι ξεκάθαρα ο μεγάλος φετινός μεταγραφικός στόχος του Άρη. Τουλάχιστον ένας από όλους, αφού θα γίνουν και πάλι αρκετές κινήσεις. Η ηλικία του και η προοπτική ανέλιξης που έχει (στα 25), με πιθανή μεταπωλητική αξία σε συνδυασμό με την ικανότητα του να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις (στον άξονα αλλά και ως δεξιός winger),τον έχουν τοποθετήσει στην κορυφή της λίστας των κιτρινόμαυρων.

Το γεγονός ότι ανήκει στην Μπέτις, ομάδα με την οποία ο Άρης έχει χτίσει μια καλή σχέση λόγω Μορόν και όχι μόνο, προσθέτει πόντους στην προσπάθεια που θα γίνει και αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρξει ντιλ που δε διαφορετική περίπτωση θα είχε μικρότερο ποσοστό αίσιας έκβασης.

Βέβαια για να καταφέρει ο Άρης να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα θα πρέπει να ανταγωνιστεί τα πετροδολάρια που προσφέρουν στη Μπέτις ομάδες από τη Σαουδική Αραβία μετά την καλή χρονιά που έκανε φέτος εκεί και φυσικά να πείσουν και την ομάδα από την Ανδαλουσία. Σε αυτό το τελευταίο κομμάτι, σύμμαχος του Άρη είναι η καλή χρονιά του Μορόν αλλά και η ευκαιρία που έδωσε ο Άρης στον Μάνου Γκαρθία, προσφέροντας το κατάλληλό περιβάλλον μαζί με τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει η πρόθεση της Μπέτις για τον παίκτη με τον οποίο έχει συμβόλαιο ως το 2029, ενώ σύμφωνα με το transfermarkt, η Μπαρτσελόνα έχει κρατήσει ένα 30% ποσοστό μεταπώλησης, που μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι και σίγουρα θα παίξει τον ρόλο του στην διαπραγμάτευση των δυο πλευρών, με δεδομένο ότι ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να προσφέρει πολλά χρήματα…